19 Ağu 2011

BU NASIL OKUL, BU NASIL İDARECİLİK?


Trabzon Ticaret Meslek Lisesi’nde eğitim gördüğü sırada okulun futbol takımına seçilen 10. sınıf öğrencisi Gökhan Yavruoğlu, oynadığı okul müsabakasında sol diz kapağının çapraz bağlarını kopardı. İki ameliyat geçiren Okulun Futbol Takım oyuncusu Gökhan, devamsızlık gerekçesiyle okuldan atıldı.!.


VEFASIZLIĞI ÖĞRETTİLER!

Okulun kararını şaşkınlıkla karşılayan baba Zakir Yavruoğlu, “Oğlumu okul takımına onlar seçtiler. Çıktığı müsabakada sakatlandı. 2 ameliyat geçirdi. Raporlarını okula sunduk. Ne arayıp ne sordular. Ama okuldan attılar” diye dert yandı.

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi’nde eğitim gördüğü sırada okulun futbol takımına seçilen 10. Sınıf öğrencisi Gökhan Yavruoğlu, oynadığı okul müsabakasında sol diz kapağının çapraz bağları koptu. 2 ameliyat geçiren ve raporlarını okuluna sunan Yavruoğlu devamsızlık yaptığı gerekçesiyle okuldan atıldı. Trabzon Ticaret Meslek Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi olan Gökhan Yavruoğlu (17) lisanslı futbolcu olduğu için okul takımına seçildi.

Okul takımında futbol oynayan Yavruoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği "Liselerarası Futbol Turnuvası’na" katıldı. 21 Aralık 2010 tarihinde Yomra ilçesinde oynanan Ticaret Meslek Lisesi ile Fatih Lisesi maçında kendi okulunun takımında forma giyen Gökhan Yavruoğlu girdiği bir pozisyonda faul ile durdurulması sonucu sakatlanarak maçtan çıkmak zorunda kaldı. Sakatlanarak maçtan ayrılan Yavruoğlu, ailesi tarafından kontrol amaçlı doktora getirildi. Yapılan incelemelerde ayağında ödem oluştuğu belirlenen öğrenciye doktoru ameliyat olması için gün verdi. Okulların il yarı tatilinde ilk ameliyatını olan genç öğrenci, ayağının iyileşmemesi üzerine bir ay sonra 28 Şubat 2011 tarihinde ikinci ameliyatını oldu.

KALECİ ONUR'UN SAKATLIĞI GİBİ

Trabzonspor’un Milli kalecisi Onur Kıvrak’ın sakatlığı gibi çapraz bağları kopan Gökhan Yavruoğlu, ikinci ameliyatından sonra istirahat etmesi gerektiği için girdiği heyet tarafından 2 ay rapor verildi. Raporunu alır almaz genç öğrencinin ailesi Ticaret Meslek Lisesi’ne giderek okul yetkililerine raporları verdi. Raporu bitip okuluna başlayan Yavruoğlu’ na, bir ay sonra okul idaresinde okuldan atıldığı söylendi.

RAPORLUYKEN OKULDAN ATTILAR!

Okulu için oynadığı müsabakada sakatlanmasına rağmen okulundan atılması karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten baba Zakir Yavruoğlu,

"Oğlumu okul takımına seçtiler, çıktığı bir müsabakada da sakatlandı. Doktora getirdik çapraz bağlarında kopmalar olduğu söylendi. İki ameliyat geçirdi.

Heyet raporu aldık okula sunduk. Ama aylar sonra oğlumu okuldan attıklarını söylediler. Oğlumun ne ameliyatı sırasında nede iyileşme döneminde okulundan hiçbir hocası ne geldi ne de aradı. Bir geçmiş olsun bile demediler. Birde okuldan atıyorlar, bu nasıl iş anlamadım.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Okulu şikâyet ettim. Müdürlüktekiler de bu durama şaşırdı, soruşturma başlattılar. Benim oğlum okulu için maçta ter dökecek savaşacak, onlarda mükâfat olarak okuldan atacaklar iş mi bu.

Yaralı atları vururlar, bunlarda benim oğluma sakatlanınca vurdular. Hakkımızı arıyoruz" dedi.

Yavruoğlu ailesinin şikâyeti üzerine Milli Eğitim İl Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Günebakış Gazetesi - 18 Ağustos 2011 Perşembe

Hiç yorum yok: