27 Ağu 2011

TRABZON EMNİYETİNDEN SAHTE PARA OPERASYONU


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince sahte paraları piyasaya sürmeye çalışan üç şahıs suçüstü yakalanarak adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve sahte paralara el konuldu.


23.08.2011 günü Trabzon Emniyet Müdürlüğüne parada sahtecilik olayı ile ilgili olarak yapılan ihbarın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince değerlendirilmesi neticesinde E.K ve R.T. isimli şahıslar bulundukları 61… plakalı araç içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda yakalanmışlardır.

Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada; sahte 100 TL’lik banknotlar ile birlikte Trabzon İl Merkezinde ve ilçelerinde şubeleri bulunan marketlere ait poşetler ve market fişleri ele geçirilmiştir. Söz konusu iş yerlerine şüpheliler tarafından sahte para verildiği değerlendirilerek söz konusu marketlerin Trabzon İli genelinde bulunan tüm şubelerine ulaşılmış, mağdur edildiklerinin farkında olmayan müştekilerin ellerindeki paralar uzman görevlilerce incelenmiş ve bu paralardan bazılarının şüphelilerden ele geçirilen sahte paralar ile aynı seri numaralarını taşıdıkları tespit edilmiştir.

Elde edilen bilgiler ışığında tahkikat genişletişmiş; şüpheli şahısların Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Akçaabat ilçelerindeki iş yerine de sahte para vererek piyasaya sürdükleri tespit edilmiştir. Şüpheliler E.K. ve R.T. isimli şahısların piyasaya sahte para vermesine yardımcı olduğu kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde tespit edilen H.K isimli şahıs ise 24.08.2011 günü görevlilerimizce yakalanmıştır.

Trabzon İl Merkezi ve ilçelerinde bulunan birçok markete sahte 100 TL vererek alış veriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine 6 adet sahte 100 TL ve suçtan elde edildiği anlaşılan 935 TL’ye el konuşmuştur.

E.K, R.T ve H.K isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Bahçecik Cezaevine teslim edilmişlerdir.

26 Ağustos 2011 Cuma










Hiç yorum yok: