25 Ağu 2011

SOMALİLİ ÇOCUKLARA BİR DESTEKTE İLESAM VE DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ’NDEN


"Dünya ve Türkiye nüfusu yaşlanıyor derken Somalili çocukları unutamayız."

 
“Marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek olan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada,

“Dünya ve Türkiye nüfusu yaşlanıyor derken yardıma muhtaç çocuklarımızı özellikle de Somalili çocukları unutamayız. Yok yere kaybedilen her çocukla dünya nüfusu yaşlanıyor, boş yere kaybedilen her canla dünya güç kaybediyor. Hem 2500 üyesiyle İLESAM, hem de Dünya Yaşlılık Derneği her platformda bu konuda elinden geleni yapacaktır. Çağımızda hâlen açlıktan ölen çocukların olmasının bütün insanlığın ayıbıdır; yapacağımız ödül töreninde özellikle Somalili çocuklar meselesini gündeme getireceğiz” dediler.

ÖDÜL TÖRENİNİ AYŞE EGESOY ve HAKAN YILMAZ SUNUYOR

Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 19.30’da ACity AVM salonunda, çalışmaları ve eserleriyle toplumda takdirle toplayan 21 kişiye verilecek “ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ödül törenini ünlü sunucu Ayşe EGESOY ve Hakan YILMAZ yapacak. Ödül töreni ve şölen öncesinde, “Çocukluktan Büyüklüğe” adlı bir fotoğraf sergisi ile programın başlayacağı gelen bilgiler arasında.

“SORUN YOKMUŞ GİBİ DAVRANMAKLA HİÇBİR ŞEY ÇÖZÜLMEZ”

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada,

“Dünyada ve Türkiye’de yaşlanan nüfusu önemsememekle, Somali’de ve dünyanın diğer yerlerinde açlıktan ölen, yardıma muhtaç çocukları ve insanları görmezden gelerek hiçbir şeyin hallolmayacağını; bu meselelerin çözülmesi için mutlaka toplumsal duyarlılığın oluşması gerektiğini; özellikle 1 Ekim’den sonraki süreçte ortaya koyacakları sosyal sorumluluk projeleriyle sorunların üstüne gitmeye devam edeceklerini” söylediler.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Hiç yorum yok: