13 Ağu 2011

HUZUREVİ SAKİNLERİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR


Ramazan ayında halkın iftar sofralarına misafir olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, dün de iftarını huzurevinde kalan yaşlılarla birlikte yaptı.


 
İftar yemeğine Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan katılarak huzurevi sakinlerine moral verdi.

 
Vali Yardımcısı Mahmut Halal, huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek onlarla birlikte iftar yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Onlar bizim başımızın taçları. Onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

 
Yaşlılarımızın bizlerin göz bebeği olduğunu ve onların her zaman yanında olduklarını ifade eden Bayan Kızılcık,

“Huzurevinde bulunmaktan ve huzurevi sakinleriyle zaman geçirmekten son derece mutluyum. Mübarek Ramazan ayında aynı sofrayı paylaşmak, iftar heyecanlarına ortak olmak için bugün yaşlılarımızlayız. Onlar bizim gözbebeğimizdir. Bugünlere gelmemizi sağlayan büyüklerimizin hakkını ödeyemeyiz” dedi.

 
Türk toplumunda büyüklerin ailenin temel direğini oluşturduğunu ifade eden Bayan Kızılcık,

“Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 
İftar yemeği sonrası huzurevi sakinleri ile birlikte uzun süre sohbet eden Bayan Kızılcık, huzurevi sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

 
Huzurevi sakinleri ise, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek:

“Bizleri her bulduğu fırsatta ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Sema hanıma teşekkür ediyoruz” dediler.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Hiç yorum yok: