15 Ağu 2011

KAMALAK; TRABZON’DA "İSLAM KÜLTÜR TEŞKİLATI ZORUNLU" DEDİ


"Müslümanları hak çizgide yürütebilmek için İslam Kültür Teşkilatını kurmak zorundayız" dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Müslümanları hak çizgide yürütebilmek için İslam Kültür Teşkilatını kurmak zorundayız" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı'nın Divan Toplantısı'nda, Türkiye'nin, İslam âleminin ve dünyanın son derece önemli süreçten geçtiğini belirterek,

"Bu süreçte hiç şüphesiz ki, İslam alemine, İslam alemi içinde Türkiye'ye ve Türkiye'de milli görüşçülere çok büyük görevler düşmekte. Bize 'asansörde bir kişi kaldı' ya da bırakın insanı 'kedi kaldı, boğulmak üzere' deseler burada durabilir miyiz? Durmak insanlıkla bağdaşır mı? Bütün insanlık sizden yardım bekliyor" diye konuştu.

İnsanlığın Avrupa'ya bırakılamayacağını, teslim edilemeyeceğini savunan Kamalak,

"Yeryüzünün neresinde katliam varsa emin olun o Avrupalı'nın eseridir. Televizyonlarda izliyorsunuz dünyanın altın, Gümüş ve elmas bakımından en zengin kıtası Afrika kıtasıdır. Peki yavrularının bir kısmını kurtarmak amacıyla diğer kısmını ölüme bırakan anneler nereli? Somalili. Somali'yi bu hale getiren kim? Avrupa. Yıllarca sömürdüler ve sonunda terk ettiler kendi haline" dedi.


Kamalak, 11 Eylül'de Amerika'da ikiz kule olaylarının yaşandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kim yaptı, hala belli değil. Bin Ladin dediler, ama ihtimal veremiyoruz. Çünkü Bin Ladin'in elinde o ikiz kuleleri uçurabilecek teknoloji yoktur, öyle bir ekibi yoktur. Olsaydı zaten kendisi Amerikan mermilerine hedef olmazdı. Hadise ortada. Ama o olaylar bahane edilerek Amerikan öncülüğünde Müslümanlara karşı bir Haçlı Seferi başlatıldı. Bu Haçlı Seferi münasebetiyle Irak Haberleri' Irak, Afganistan işgal edildi. Binlerce insan katledildi, binlercesi de cezaevlerinde işkenceye, zulme maruz bırakıldı. Basın öncülüğünde Müslümanlara, İslam dinine ve İslam peygamberine saldırılar yapıldı. İslam bir öcü gibi gösterilip Avrupa toplumuna adeta zehir gibi şırınga edildi. Neticede dünyayı getirdikleri noktadan kendileri de dehşete kapılmaya başladılar."

Genel Başkan Kamalak, "Batı nereye gittiyse orada katliam olmuştur, sömürü gerçekleştirilmiştir" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlık batıya teslim edilemez, insanlara birilerinin yol göstermesi, kılavuzluk etmesi lazım. Kim olabilir bu. Hiç şüphesiz tarihi birikimiyle Türkiye olmalı bu. İyi de Türkiye'ye kim kılavuzluk, rehberlik edecek? Hiç şüphesiz o da milli görüşçülerdir. Hamaset olsun diye söylemiyorum. Sizin dışınızdaki tüm partiler, partililer AB diyor. Milli görüşün dışında 'AB'ye hayır, İslam Birliğine evet' diyen başka parti var mı?"

Dünyada adil düzeni kurmak için İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı kurmak durumunda olduklarını vurgulayan Kamalak,

"İslam ortak para birimine geçmeliyiz. İslam NATO'sunu kurmaya mecburuz. Bu farzı kifaye değil, her Müslüman için farzı ayindir" dedi.

Toplantı İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu'nun konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Kamalak, toplantının ardından bir restoranda düzenlenecek iftar yemeğine katılacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Daha sonra partisince düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğine Kamalak'ın yanı sıra Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri, parti yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Trabzondanbak - 14.08.2011 22:39

Hiç yorum yok: