21 Ağu 2011

MEHMET AKİF ERSOY CAMİİ'NİN ETRAFI AÇILIYOR


Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ek olarak yürütülen Trabzon Merkez Bahçecik Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Camii'nin etrafındaki binaların yıkımına başlandı. Şu ana kadar anlaşma sağlanan 19 binanın yıkımına başlandı.


Bu güne kadar söz konusu alanda 7 milyon liralık anlaşma yapıldığı belirtildi. Anlaşmaya varılan hak sahiplerine 5 milyon 940 bin liralık nakit ödeme yapılırken 1 milyon 062 bin liralık kat karşılığında anlaşma yapılmak suretiyle binalar kamulaştırıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Zağnos Vadisine ek olarak Bahçecik Camii çevresindeki binaların yıkımına başlandığını kaydederek;

"Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüme ek Bahçecik Camii çevresindeki hak sahipleri ile anlaşmalarımızı yaptık. Yıkımlarımıza başladık. Bahçecik Camii çevresin peyzajının da bitirilmesiyle Trabzon yeni bir yaşam alanı kazanacak. Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu vadi yemyeşil olacak ve Trabzon'un nefes boruları açılmış olacak. Vadilerin denize kadar açılmasıyla Trabzon'un tarihi özelliği ortaya çıkacak. Bu anlamda bu vadide oturan vatandaşlarımızdan ve tüm Trabzonlulardan destek bekliyoruz. Büyükşehir ile birlikte Doğu Karadeniz'in merkezi olacak Trabzon, yapılan ve yapılacak önemli yatırımlarla bir dünya kenti olacaktır" şeklinde konuştu.

TBB-16 Ağustos 2011 Salı

Hiç yorum yok: