14 Ağu 2011

KARAYILAN YAKALANDI!


İran Güvenlik Makamları, terör örgütü PKK'nin elebaşı terörist Karayılan’nın yakalandığını duyurdu.

İran Güvenlik Makamları, terör örgütü PKK'nin elebaşı terörist Karayılan’nın yakalandığını duyurdu.

İRAN AÇIKLADI

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, terör örgütü PKK’nın ikinci adamı konumundaki Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığını doğruladı.

Mehr Haber Ajans parlamento muhabirinin bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte PKK’nın yandaşı PJAK terör örgütünün ülkenin batısındaki eylemleri hakkında açıklama yaparak, terörist eylemlere karşı yapılan operasyonlar sırasında PKK terör örgütünün ikinci adamı Murat karayılan’ın yakalandığını duyurdu.

Alaeddin Burucerdi, İran İstihbarat güçlerinin önemli bir operasyonu sonucu PKK’nın ikinci adamının yakalandığını belirtti. Burucerdi, Devrim Muhafızları’ndan da bu gibi başarılı ve etkin operasyonlar beklediklerini söyledi.

TÜRKİYE İSE HENÜZ DOĞRULAMADI

Başbakanlık; 'Henüz resmi makamlardan bu bilgiyi alamadık' açıklamasında bulundu. Başbakanlık İran'ın "Karayılan'ı tutukladık" iddialarını henüz doğrulamadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bazen bu bilgiler direk İçişleri Bakanlığı'na gider bize gelen bir bilgi yok' denildi.

Ajanslar

14 Ağustos 2011 Pazar

Hiç yorum yok: