18 Ağu 2011

İLESAM ve DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ, ENSEV’İ ZİYARET ETTİ


İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği; ENSEV (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) İşbirliği Ses Getirecek.

 
“Marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek olan İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği, bu konudaki çalışmalarına ziyaretlerle devam ediyor.

Bu kapsamda 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü ENSEV’i (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) ziyaret eden İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar;

“Yaşlanmanın doğumla başladığını ve yaşlılarımız kadar özellikle kimsesiz çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız konusunda da her zaman duyarlı olduklarını; her fırsatta onları ziyaret edip faaliyetlerinde engelli vatandaşlarımızı mutlaka düşündüklerini” söylediler.

ENSEV’i (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) ziyarete İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar, İlesam üyesi Belgin Turan Satıcı, İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği’ne organizasyonlarda destek olan J1 Ajanstan Jale ve Burcu Birinci katıldı.

“FİZİKSEL ENGELLİLER; ZİHİNSEL ENGELLİ SANILIYOR, BU YANLIŞ”

Ziyarette vakıf gezildikten sonra ENSEV (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) Başkanı Doç. Dr. Birol Balaban’dan vakıf faaliyetleri konusunda bilgi alındı. Engelli vatandaşlarımız, çalışmaları ve projeleri konusunda Doç. Dr. Birol Balaban,

“Öncelikle beyin hasarlı çocuklar olmak üzere tüm fiziksel engellilere teşhis, tedavi, tıbbi ve mesleki rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli her türlü faaliyet ve gayretlerde bulunduklarını; engelli çocuk ve yetişkinlere, onların ihtiyaç ve gereksinimlerine duyarlı bir toplum oluşmasına çalışmalarıyla yardımcı olduklarını, fiziksel engelli çocukların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenen, pediatrik rehabilitasyon biliminin ülkemizde tanıtılmasına çalıştıklarını, eğitim ve uygulamalarının geliştirilmesi, vakıf olarak standartlarının yükseltilmesi için çaba harcadıklarını” söyledi.

“ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ÖDÜLLERİNDEN BİRİ ENSEV’E VERİLECEK.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada,

“21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair Uluslararası bir törenle 1 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 19.30’da ACity AVM salonunda 21 kişiye “ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ödülü verileceklerini, bu ödülünün birinin ENSEV Vakfına verileceğini ve ödüle lâyık görülenlerin isimlerinin Eylül ayı içinde basın duyurusu ile ilân edileceğini, yaşlılarımız kadar kimsesiz çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız içinde proje hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde bu projeleri birer birer hayata geçireceklerini” ifade ettiler.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Hiç yorum yok: