13 Ağu 2011

ÜMİTKÖY HUZUREVİ’NE ZİYARET


İLESAM, Dünya Yaşlılık Derneği ve Çayyolu Platformu, Ankara’da Ümitköy Huzurevi’ni Ziyaret Etti.



İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), Dünya Yaşlılık Derneği ve Çayyolu Platformu, Ümitköy Huzurevi’ni ziyaret etti.

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 Cumartesi günü Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek olan İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği, bu konudaki çalışmalarına huzurevi ziyaretleri ile devam ediyor.

Bu kapsamda 11 Ağustos 2011 Çarşamba günü Ümitköy Huzurevi’ni ziyaret eden İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar ve Çayyolu Platformu Başkanı İlhan Tezel, “Yaşlılarımızın yalnız olmadıklarını, her fırsatta onları ziyaret ederek ve faaliyetlerinde “Genç Büyüklerimiz”e yer vererek onları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını“ dile getirdiler.


Ümitköy Huzurevi’ni ziyarete İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar ve Çayyolu Platformu Başkanı İlhan Tezel, Çayyolu Platformu Başkan Yardımları Nuray Yerlitaş ve Nursel Gündüz, İlesam Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İlter Yeşilay ve İlesam üyesi Belgin Turan Satıcı katıldı. Huzurevi yönetiminden bilgi alan ziyaretçiler daha sonra yaşlılarla uzun süre sohbet etti ve huzurevi resim atölyesini ve el ürünlerinden oluşan çalışma alanını gezdiler.



İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada,

“21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair Uluslararası bir törenle 1 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 19.30’da ACity AVM salonunda 21 kişiye “ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ödülü verileceklerini ve ödüle lâyık görülenlerin isimlerinin Eylül ayı içinde basın duyurusu ile ilân edileceğini, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusun hızla artmakta olduğunu, gençliğin elinde olan cevherin değerini bilmediğini, yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak açısından verecekleri uluslararası ödüllerin toplumumuza ve insanlarımıza faydalı olacağına inandıklarını” ifade ettiler.

12 Ağustos 2011 Cuma

Hiç yorum yok: