19 Ağu 2011

GÜMÜŞHANE ŞOKTA: TAKDİRLİK VALİ KIZAĞA ALINDI!


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun merkeze alınması kentte ve bölgede büyük şaşkınlığa neden oldu.



Gümüşhane tarihinin en uzun süreli Valisi olarak görev yapan Salihoğlu’nun Gümüşhane’den alınarak daha büyük bir kente atanması beklenirken, merkeze alınması büyük üzüntü doğurdu.

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, “Şaşkınım ben de gece yarısı TV’den öğrendim. Halkla bütünleşmiş ve kente artı değer katan bir valimizdi” dedi.

Resmi Gazete’nin Çarşamba dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu Merkez Valisi olarak atanırken, Gümüşhane Valiliği’ne Personel Genel Müdürü Dr. Yusuf Mayda atandı. Son günlerde kulislerde adı Ordu Valisi olarak geçen Salihoğlu’nun merkeze çekilmesi şok etkisi oluşturdu.

28 Eylül 2006 tarihinde atanan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 16 Ekim 2006 tarihinde görevine başlamış ve yaklaşık 5 yıldır bu görevini sürdürüyordu.

Göreve başladığı ilk aylarda her hafta valilikte gerçekleştirilen halk günü toplantılarına başlayan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, görev süresi içinde ilde başlattığı 11 sosyal proje ile dikkat çekmiş, boş zamanlarında ise ildeki tabiat ve tarihi mekanlar ile sarp dağlara gerçekleştirdiği tırmanış ve yürüyüşlerle adından söz ettirmişti.

Vali Enver Saliholu’nun başlattığı ve il genelinde yürütülen, ‘Beni Misafirliğe Kabul Eder misiniz?’, ‘Haydi Kızlar Liseye’, ‘Gümüşhane Değerlerini Tanıyor’, ‘Yeşil Yaprak’, ‘Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma’, ‘Okuyan Gümüşhane’, ‘Güzel Dil Türkçe Bize’, ‘Engelliler Haritası’, ‘Bu Okul Sizin’, ‘Silahını Bırak Oyuncağını Al’ ve ‘Kır Çiçeklerini Misafir Ediyoruz’ adıyla yürütülen projeler Gümüşhane’nin geleceğinin tasarlanması ve planlanması açısından önemli bir yeni dönem olarak dikkat çekti.

Devam eden sosyal projeler sosyal sorumluluk anlayışı içinde devam ederken projelerin yürütülmesinde görevli olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü projelerin uygulanmasını ve sonuçlarını üçer aylık değerlendirme raporları ile takip ederek başarıya ulaşılması noktasında gerekli çalışmaları yapıyorlar. Toplumu bilgilendirmek ve çözümler üretmek amacıyla gerçekleştirilen projeler sosyal yönüyle Gümüşhane’de herkesi bire bir etkilemenin yanı sıra, ÖSYS başta olmak üzere SBS ve diğer sınavlarda alınan başarılarda söz konusu projelerin payının yadsınamaz bir gerçek olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Vali Enver Salihoğlu’nun Gümüşhane’de en uzun süre görev yapmış vali unvanı bulunurken, bürokratik devlet anlayışına karşı ortaya koyduğu özgürlükçü tutumla adından çok söz edilecek.

Günebakış Gazetesi - 18 Ağustos 2011 Perşembe

Hiç yorum yok: