30 Ağu 2011

RAMAZAN BAYRAM NAMAZI BÜYÜK BİR COŞKUYLA EDA EDİLDİ


Bütün Dünya’da ve Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da bugün Ramazan Bayramının 1. Günü (30 Ağustos 2011 Salı), Sabah Saat 06.27’de Ramazan Bayram Namazı büyük bir coşkuyla kılındı.

 
Ramazan Bayramı nedeniyle tüm Dünya bugün ayakta… Dünyanın her yanında Ramazan Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Türkiye’de ise iki bayram var bugün. Biri Büyük Türk Milleti’nin kahramanlıklarıyla dolu zaferler ayı Ağustos’ta en büyük altın sayfalardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve diğeri de bütün dünyada olduğu gibi Türkiyeli Müslümanların kutladığı Ramazan Bayramı.

 
Trabzon’da da Ramazan Bayramı coşkusu var bugün. İnsanlar kıpır kıpır… Sabahleyin erkenden sıcak yataklarından kalkmış. Eüzü Besmele çekerek abdestlerini almış, sabah namazlarını kılmış ve Ramazan Bayram namazını kılmak için camilerde toplanmışlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), her camide cami görevlilerinin ayrı ayrı vaazına izin vermesine rağmen Trabzon’da hala merkezi vaaz devam ediyor. Bayram Namazı’ndan önce Merkezi Camiden Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Trabzonlu Müslümanlara seslendi: Orucun, Ramazan-ı Şerifin faziletlerinin Ramazandan sonra da devam etmesi hususunda Müslümanları uyararak, ayet ve hadisler ışığında nasihatler etti.

 
Merkezi vaazdan sonra Trabzon Merkezi dâhilinde bütün camilerde olduğu gibi Trabzon Merkez Toklu Mahallesi Sahil Camii’nde saat 06.27’ de Ramazan Bayram Namazına kalkıldı. 2 rekât olan Bayram Namazı’nın edasından sonra cami imamı hoca efendi tekbirler eşliğinde minbere çıktı. Kısa bir hutbe ve duadan sonra yine tekbirlerle hoca efendi minberden inerek, mihraba geçti. Gönül birliği ile yapılan dua ve âminlerin ardından bütün cami cemaati birbirleriyle sevgi, dostluk ve hoş gönüllerle bayramlaşarak herkes evlerine, çoluk çocuğuna koştu.

30 Ağustos 2011 Salı

Hiç yorum yok: