21 Ağu 2011

‘BLACKSEAFOR’ ASKERİ HEYETİNDEN, BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NA ZİYARET


Trabzon, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve karşılıklı çalışılabilirliği geliştirmek maksadıyla 2001 yılında kurulan Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu'nun (BLACKSEAFOR) Komutanı olan Deniz Albayı Yuriy Zemsky ile Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna ülkelerinden gelen askeri gemi komutanlarını makamında kabul etti.


Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kabulde yaptığı konuşmada;

“Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin güçlenmesi ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için deniz kuvvetleri komutanlığımız ve diğer komsu ülkelerin deniz kuvvetleriyle birlikte Ağustos aktivasyonu çerçevesi içersinde Blackseafor olarak şehrimize teşrif etmiş olan bütün deniz kuvvetleri mensuplarına gemilerine halkımız adına hoş geldiniz diyorum.

Trabzon; tarihinden beri barısın, hoşgörünün, kardeşliğin ve misafir perverliğin kenti olmuştur. Kendilerini sevecen insanların, fedakâr mert yürekli misafir perver insanların olduğu Trabzon Kenti’nde ağırlamış olmaktan ötürü kent adına kendilerine teşekkür ediyorum. Kentimizi bundan sonraki zamanlarında severek kendi evleri gibi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Trabzon'un Karadeniz in güzel bir liman kenti olduğu kararını vereceklerini umuyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.


BLACKSEAFOR Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise grup adına yaptığı konuşmasında Trabzon'a ilk kez geldiğini dile getirerek;

"Burada olmaktan bizlerde çok büyük bir mutluluk duyduk. BLACKSEAFOR olarak Trabzon'a ilk gelişimiz” dedi.


Konuşmaların ardından Trabzon Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ziyareti anısına BLACKSEAFOR Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky'ye Fındık ve kemençe figürlü bir hediye verdi.

Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise Vali Kızılcık'a Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu adına şilt verdi.


Ayrıca TGC Yıldırım Gemisi (Türkiye), BGS Priboy (Bulgaristan), ROS Sebastian (Romanya), RFS Tsezar Kunikov (Rusya Federasyonu), UPS Cherkasy (Ukrayna) gemilerinin komutanları yer aldı.

TBB-19 Ağustos 2011 Cuma-14:45:59

Hiç yorum yok: