13 Tem 2011

BAŞBAKAN’A İLGİNÇ DAVET MEKTUBU


Trabzon İl Genel Meclisi’nin, Başbakan Erdoğan ve 61. Hükümeti Trabzon’a davet eden mektubu Bakan Bayraktar’a teslim edildi.


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, şehrin gündemine oturan 61. Hükümet Trabzon’da bir bakanlar kurulu toplantısını yapsın beklentisini içeren ferman gibi mektubunu Ankara’da Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Trabzonlu Bakan Erdoğan Bayraktar’a teslim etti.

Başkan Revi, mektubunda; Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Trabzon sevdasının şehir için müthiş bir fırsat olduğunu belirtti.

Heyet memnun ayrıldı

Trabzon İl Genel Meclisi Heyeti, Bakan Bayraktar’a Ankara’daki makamında, Trabzon yatırımları hakkında da bilgi verdi. Bakan Bayraktar “Trabzon’da ne acilse onu öncelikle yapacağız” dedi.

Tarih, Doğa, Kültür ve Bölge Merkezi olan Trabzon’un 61 Plaka no.lu oluşu sebebiyle 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin uygun görülecek bir zaman diliminde Trabzon’da toplanması ile ilgili olarak kamuoyundaki beklenti resmiyet kazandı.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve beraberinde Başkan Vekili Salih Yavuz, Ak Parti Gurup Başkanı Uğur Aydın ve meclis üyeleri Halim Kaya ile Ahmet Çapoğlu’ndan oluşan bir heyet ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Ankara’daki makamında ziyaret etti.

Revi, Bayraktar’a İl Genel Meclisi vasıtası ile bütün Trabzon’un beklentisi olan “61. Hükümet, 61. Plaka no.lu Trabzon’da Bakanlar Kurulu Toplantısı yapsın” talebini adeta bir fermanı andıran mektubu Bakan Bayraktar’a teslim etti.

Bakan Bayraktar vasıtası ile Başbakan’a sunulması istenen mektup da Revi, Trabzon’un 61. Hükümeti bağrına bastığı, 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin hem ülkenin hem de mazlum dünya milletlerinin umudu olduğu belirtildi.

Revi’nin mektubu

Trabzon İl Genel Başkanı Haydar Revi; 61. Hükümetin Trabzon’da bir Bakanlar Kurulu Toplantısı yapması ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Bakan Erdoğan Bayraktar’a ferman gibi mektup teslim etti. Revi mektubunda şunları yazdı;

“61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile 61 Plaka no.lu Trabzon’un iki 61 rakamında çakışması tarihi ve ilahi bir tesadüftür. İki 61 Trabzon’da buluşsun istiyoruz. Bütün Trabzon halkı; 61. Hükümetini Trabzon’da bütün bakanları ile ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Sayın Başbakanımızın Trabzon’a olan hassasiyeti, sevgisi ve pozitifi ayrımcılığı ile Trabzon sevdasının 61. Hükümet ile Trabzon’da bir Bakanlar Kurulu toplayarak göstereceğine olan inancımız da tamdır. Bütün Trabzon halkı bunu beklemektedir” denildi.


BAYRAKTAR: 'SEVE SEVE İLETECEĞİM'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 61. Hükümetin bir Bakanlar Kurulu Toplantısını görev süresi içerisinde Trabzon’da yapması fikrine ve önerisine çok sıcak baktığını, mektubu Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a ilk bakanlar kurulu toplantısında ileteceğini belirterek; “Böyle bir olumlu güzel tarihi bir tesadüfün Trabzon’da hükümet ile Trabzonluların buluşmasına vesile olması bizi de sevindirir” dedi.

'NE ACİLSE ONU YAPACAĞIZ'

Bu arada, Meclis Başkanı Haydar Revi’den Trabzon’un kırsal alan sorunları Köydes ve diğer yatırımlarla ilgili bir geniş rapor alan Bakan Erdoğan Bayraktar; “Trabzon ile ilgili olarak kırsal alandaki yol haritamız şudur: Ne acilse öncelikli olarak o ele alınacak. Acil olan hiçbir şeyin önüne başka bir şey gelmeyecek. Vatandaşımız da bunu bilecek” dedi.

Bayraktar; “İl Genel Meclisi de çok çalışacak. Ak Parti grubu olarak mecliste çoğunluğuz. Birbirinizi yormadan tek yumruk, hizmet aşkı ile hareket etmelisiniz” dedi.

HABER: Erdoğan TAFLAN – 13 Temmuz 2011 Çarşamba

Hiç yorum yok: