8 Tem 2011

GAZZELİ ÇOCUKLAR, UFUKTA YARDIM GEMİLERİNİ GÖZLÜYOR…


Gazze’de insanlık faciası yaşanıyor! İsrail ambargosu ve tecriti ve AB’nin tüm engellemelerine rağmen Gazzeliler, aç ve perişan Gazzeli çocuklar hala umutlu…



Gazze'ye insani yardım malzemeleri taşıyan Özgürlük Filosu, Avrupa tarafından engellenirken, Gazzeli çocuklar limanda bir araya gelerek, ufukta görünecek gemiyi bekliyorlar. Tüm engellemelere rağmen Gazzeliler hala umutlu.

Dayanışma yolculuğunu engellemek için Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinin İsrail'le işbirliğine rağmen, Gazzeli çocuklar, 2. Özgürlük Filosu 2" için "Hoşgeldin' töreni planlıyor.

Gazze sahiline dizilen çok sayıda çocuk, gözleri ufukta gelen gemileri gözledi.

Çocukların bu eylemi, Gazze ablukasını kırmak için daha fazla mücadele eden filo organizatörlerine ulaşmış gibi görünüyor.

Gazze limanında bir araya gelen Sabir Zanin'le birlikte yerel ve uluslararası aktivistler, filoda yer alan yüzlerce kişiyle dayanışmak için eylemi gerçekleştirdi.

Gazze kıyısındaki küçük bir teknede Elektronik İntifada'ya konuşan tören organizatörlerinden Sabir Zanin,

"Bu karşılana törenini özgür bir dünya için mesaj olarak görüyoruz ki, insanlar abluka altındaki Gazze halkıyla dayanışma içinde olmalı. Gazze limanının çevresinde sembolik olarak tekneyle dolaşan bu çocuklar, Yunanistan'dan Gazze'ye demir alması yasaklananlara bir dayanışma ve destek mesajı gönderiyor" diye konuştu.

'LİMANA GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Gözleri ufukta Özgürlük Filosunu bekleyen 11 yaşında Muhammed Rabah Naim, "Henüz gelmemiş olsalar da buraya, bu insanlara 'hoşgeldin' için geldik. Onlar buraya ulaşana kadar bu limana gelmeye devam edeceğiz" dedi.

24 yaşındaki omuzu kefiyeli Muhammed Matter, "İsrail, bölgede İsrail politikalarına karşı olanlar aleyhine her zaman yanlış iddia ya da suçlama üretiyor. 2009'da İsrail'in Gazze saldırısı sürecinde nasıl iddiaların üretildiğini hiç unutamam. Gazze'nin terörizmin ve teröristlerin limanı olduğunu söylediler. Daha sonra yüzlerce sivil ölürken ve binlercesi de yaralanırken tüm dünya, İsrail'in işgalinin vahşetine tanıklık etti" dedi ve şöyle devam etti:

"Şimdi de filo, İsrailliler, gemilerin Gazze'ye cephane taşıdığını iddia ediyor. Gazze'nin yeniden inşaa edilmeye ihtiyacı varken ve İsrail ablukasından dolayı Gazze'nin mahrum olduğu mallara ihtiyacı varken bu tamamen vicdansızlık."

Gazze merkezli İsrail'in Gazze Ablukasını Kırmak için Uluslararası Komite, dünyadaki tüm ülkelere çağrı yaparak, insani yardım taşıyan gemilere İsrail'in izin vermesi için baskı uygulamalarını istendi. Komite, filo için güvenli ve özgür bir geçiş talep etti.

Filoya 'hoş geldin' töreni için limana giden yaşları 8 ila 14 arasında 50 çocuk, filoyu görmeden tekrar evlerine dönseler de hala umutları var ve limana gelip ufuktan gelecek gemiyi gözlüyorlar.

etha

www.timeturk.com - 08 Temmuz 2011 Cuma - 17:30

Hiç yorum yok: