24 Tem 2011

EYOF-2011 TRABZON; GÖRKEMLİ AÇILIŞLA BAŞLADI..


2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Açılışı Trabzon’da görkemli açılışla başladı.


Hüseyin Avni Aker Stadyumunun kapıları 2011 Avrupa Gençlik Olimpik oyunları için saat 16.00’da açıldı.

-Şuanda EYOF açılışında dans gösterisi yapacak olan dansçılar son denemelerini sürdürüyor. Bir yandan da stat seyirciler tarafından doluyor.

- Açılışa saatler kala hazırlıklar sürüyor.

- İki saat kalmasına rağmen Avni Aker'in Trabzonspor'un maçlarında daha kalabalık olması dikkat çekici..

- Organizasyonda üst seviyede eksiklik yaşanıyor. 18.00'de başlaması
gereken konser 18.30 itibari ile halen başlamadı. Ve stat oldukça boş.

- İnsanlar bir yandan geliyor ancak stat hala çok boş. Ayrıca Başbakan da henüz gelmedi. Başbakan havaalanında bekleniyor.

19.15: Hala stat tam anlamı ile dolmadı. Başbakanın da şu anda belediye binasında olduğu ve sonrasında burada olacağı edinilen bilgiler arasında. Henüz başlamış hiç bir gösteri bulunmamakta.

19.20: Organizasyonun sunucu Korhan Abay hazırlanmak üzere kulise doğru yol aldı.

19.40 Seyirci statta el çırpıp tezahüratlar atıyor... Hayde türküsü söyleniyor...

19.51 Seyirciler karşılıklı olarak Bordo- Mavi, Kırmızı- Beyaz şeklinde tezahürat yapıyor...

20.10 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Avni Aker Stadında halkı selamlıyor. Ve göresel şov başladı. Avni Aker rengârenk. Statta da seyirci tarafından Başbakan'a Recep Tayyip Erdoğan tezahüratları yükseliyor.

20.27 Resmi geçit töreni Yunanistan'ın geçişiyle başladı. Şuanda sırasıyla tüm ülkeler tören alanından geçiş yapıyor. Geçiş sırasında Azerbaycan'a stadyumda çok büyük bir alkış koptu.

20.37 Başbakan Erdoğan, resmi geçit törenini alkışlar eşliğinde seyrediyor. Geçit töreninin ardından konuşacak olan Erdoğan'ın önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

20.58 Ve resmi geçit töreninin son halkasını Türkiye tamamladı. Alana anonslar eşliğinde giren Türk sporculara inanılmaz yoğun bir destek var. Avni Aker'de "Türkiye" sesleri göğe yükseliyor.

21.10 Anadolu Ateşi Dans Grubu, muhteşem gösterisiyle izleyenlere doyumsuz bir an yaşatıyor.

21:25- Avni Aker'de kolbastı gösterisine büyük ilgi. Şuanda izleyenler kolbastı ile coşuyor.

21.42- İstiklal Marşımız eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

21:43 Olimpiyat meşamesi Faroz'da ve şuanda Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na getiriliyor.

21.45 Açılış törenine katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Trabzonluların sporculara en iyi şekilde ağırlama yapacaklarına yürekten inanıyorum" şeklindeki tebrik mesajı okundu.

BAKAN KILIÇ KONUŞTU

21.48 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,

"Sayın Başbakan, sayın eşi çok değerli konuklar, sporcularımız bu gece ilgileri büyük değer katan çok değerli Trabzonlular sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Trabzon halkı çok sevgili sporseverler bu organizasyonun çok büyük bir anlamı var. Olimpiyat meşalesi ve olimpiyat bayrağı 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları sayesinde Trabzon'a ve Trabzonla birlikte Türkiye'ye giriş yapmış bulunuyor hayırlı uğurlu olsun diyorum.

61. Cumhuriyetimizin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin son derece kazandığı ekonomideki ve diplomasideki büyük olumlulukları başarıyla yoluna devam ediyor. Her sahada gücünü ispat ediyor ülkemiz. Olimpiyatlar kapsamında bütün yatırımların yapılmasında hükümetimiz büyük katkı sağlamıştır" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞTU

21:58- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor. Erdoğan,

"Sevgili sporcular, Trabzon'un saygıdeğer güzel insanları hanımefendiler, beyefendiler sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Sayın başkanım, az önce Norveç'te bir gencin 92 kişiyi öldürmesiyle ilgili nezaketine ben teşekkür ediyorum. Bu vesileyle son günlerde 20'ye varan şehitlerimizle alakalı sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.

Trabzon spora gönül veren şehirler arasında önemli bir yeri alıyor. Olimpiyat bayrağının Trabzon'da ilk kez dalgalanmasından büyük bir gurur duyuyorum. Sporun içinden gelen ve spora büyük emek veren bir başbakan olarak şu gerçeği vurgulamak istiyorum müzik gibi edebiyat gibi sporun dili de evrensel bir dildir. Bu dil sevginin barışın bütün sınırları aşan ve insanları kucaklaştıran bir dildir. Türkiye'nin her alanda dünyayla bütünleştiği bu dönemde spor alanında yaptığı bu yatırımlarla ve verdiği büyük başarılarla büyük onur duyuyorum" dedi.

Erdoğan, "Özellikle bir Trabzonlu olarak Trabzon Milletvekili Faruk Özak beyin zamanında başlatılan bu olimpiyat için yaklaşık 500 trilyonluk yatırım gerçekleştirdik. Şampiyonlar ligi finali UEFA kupası finali, karadeniz oyunları, dünya halter şampiyonası, dünya erkekler basketbol şampiyonası gibi dev organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Daha birçok oyuna ev sahipliği yapacağız.

11. Avrupa Gençlik Olimpiyat oyunları bir spor organizasyonu olması bakımından bizim için de önem arz ediyor. Bu vesileyle bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm herkese huzurlarınızda tekrar çok ama çok teşekkür ediyor ve barışa giden bu yolda sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından olimpiyat bayrağı ve meşalesi stadyuma giriş yaptı. Başbakan Erdoğan halen stadyumda ve gösteriyi izliyor.

22:08- Olimpiyat bayrağı göndere çekildi ve 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Trabzon'da resmen başlamış oldu.

22:12- Olimpiyatların kuralları gereği sporcu ve hakem yemini yapıldı.

22:14- Olimpik oyunlarda yapılacak olan 9 branş adına 1 sporcu sahneye çıkıyor ve izleyenleri selamlıyor.

22:17- Olimpiyat meşalesi 2011 Avrupa Boks Şampiyonu Trabzonlu Fatih Keleş tarafından stadyuma getirildi.

Akabinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterileri yapıldı. Bazı sanatçılar sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdiler.

Haber61-24 Temmuz 2011 / 17:59

Hiç yorum yok: