16 Tem 2011

BÖLGE TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK!


Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında hain pusuda 13 askerin şehit olmasının ardından bölgede 4 bin askerle başlatılan operasyon gece boyunca devam etti. Özellikle Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan operasyonda, bölge didik didik taranıyor.

BÖLGE TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK!

Operasyonu bizzat yöneten 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Diyarbakır'a giden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Nejdet Özel ile birlikte harita üzerinde değerlendirme toplantısı yaptı. Kuvvet komutanlarının, Çolak'tan, bölgenin teröristlerden temizleninceye kadar operasyonlara aralıksız devam etmesini istediği öğrenildi.

SIĞINAKLARA BOMBA YAĞDI

Eylül Dağı'na kaçan PKK'lıların izini süren güvenlik güçleri Hani, Lice, Kulp, Hazro, Silvan ve Genç ilçeleri kırsalındaki geniş dağlık ve ormanlık alanda operasyonları yoğunlaştırdı. Bölgeyi güvenlik çemberine alan güvenlik güçleri, kaçış noktalarına kendilerini gündüz kamufle etme özelliğine sahip keskin nişancılar yerleştirildi. Askerlerin giremediği noktalara Sikorsky ve Cobra tipi helikopterler bordo berelileri taşıdı. Teröristlerin kullandığı sığınaklar ise gün boyunca bombalandı.

ORMAN YANGINI SÜRÜYOR

Çatışma sonrası çıkan orman yangını ise devam ediyor. Kendi imkanları ile yangını kontrol altına almaya çalışan Dolapdere köylüleri ise çatışmanın şokunu yaşıyor. Köylüler 2 saat boyunca silah sesi duyduklarını söyledi. Köylülerden Celal Elmacı,

"Önce büyük bir patlama sesi duyduk, daha sonra ise silahlar patladı. Helikopterler kaçan PKK'lılara havadan bomba yağdırıyordu. Çok korkunçtu. Böylesini olağanüstü hal döneminde bile yaşamadık. Çatışma sonrası yangın çıktı" dedi.

YANGIN GENİŞ ALANA YAYILDI

Yetkililerin yangına müdahale etmemesine tepki gösteren Ahmet Alhan ise, "Çatışma sonrası yangın çıktı. İki gündür söndürmeye çalışıyoruz. Ancak rüzgârın etkisiyle yangın geniş alana yayıldı. Silah sesleri ve yangından ötürü 50 baş hayvanımız eve dönmedi "diye konuştu.

HABER61-16.07.2011

Hiç yorum yok: