8 Tem 2011

TÜRK’TEN TEHDİT: 'DOĞRU OKUNMAZSA FELAKET OLUR' !?!


Bu ülkede Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Bakanlar, General-Amiraller-Askerler, Milletvekilleri, İlim ve Bilim adamları, devletin en üst kademelerinde çalışanlarına ve en üzücü olanı da Kahramanlarına dahi müdahale edilebilir de böyle haddi aşanlara sessiz mi, kalınır…? Hayret ki hayret bir şey!!!


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, 'Biz yıllardan beridir demokratik siyaset için ısrar ettik. Bu ısrarımızın doğru okunup anlaşılması lazım. Doğru okunmazsa bunun sonu felaket olur' dedi.

 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van'da 'Kürt sorunu çözümüne demokratik bir anayasa' adı altında miting düzenledi. Beşyol'da düzenlenen mitingde konuşan Ahmet Türk, operasyonların, faili meçhuller gibi birçok yolun denendiğini ve Kürt halkını susturulamadığını belirterek, Kürt halkının özgürlük ve çözüm için dayattığını ifade etti. Öcalan (!)'ın barış ve demokrasi için tarihi fırsatlar sunduğunu savunan Türk,

"Kürt halkı barış ve özgürlük için hazırdır. Biz yıllardan beridir demokratik siyaset için ısrar ettik. Bu gün de barış için, halkların kardeşliği için ısrarlıyız. Bu ısrarımız doğru okunup anlaşılması lazım. Doğru okumazsanız bunun sonu felaket olur" şeklinde konuştu.

Türk, Kürt halkının kendi yol haritasını çizip, taleplerini belirlediğini, projelerini açık bir şekilde açıkladığını söyledi.

Devletin de bu konuda kamuoyu önünde açıklama yapmasını isteyen Türk,

"Bu talepler doğrultusunda çözüme katkı sunacak bir adım atılmalı. Bu dönem Kürt halkının özgürlüğü için canını vereceği bir dönemdir.

Biz kan, gözyaşı istemiyoruz(!). Bizim mücadelemiz sadece Kürt halkının değil, Türk, Arap, Laz, Ermeni, Süryani gibi halkların da Özgürleşmesi mücadelesidir(!!). Bu konuda adım atılmazsa ne olur? Bunu düşünmek istemiyoruz.

Kürt halkı hazırdır. Demokratik özerklik(!) için meclisini her hafta Diyarbakır'da toplayacaktır. Bu konuda her türlü çalışmayı yapacaktır. Kürt halkı kendi çözümünü yaratacaktır. Eğer adım atılmazsa Kürt halkı mücadeleci ve yaratıcıdır. Yeni yollar açacaktır. Sadece 6 milletvekilinin özgürlüğü için mücadele etmiyoruz. Binlerce yoldaşımız zindanlardadır.

Terörle Mücadele Kanunu ile demokratik mücadelemiz engellenmeye çalışılıyor. Buna izin vermeyeceğiz(!)" diye konuştu.

BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani de Kürt halkının seçimlerde iradesini ortaya koyarak, 36 milletvekili çıkardığını söyledi. Barış için çaba yürütüldüğünü savunan Geylani, şöyle konuştu:

"Sayın Öcalan (!) devletle ortaklaşa müzakere ederek diyalog kurarak protokoller hazırlamıştır. Bunlar devlet tarafından iyi okunmalı ve gereği yapılmalıdır. Kutsal özgürlük yolunun açılmasına katkı sunmasıdır(!). Biz önümüzdeki süreçte demokratik yollarla buna sahip çıkacağız. AKP kurduğu siyasi ve kanuni tuzaklarla Hatip Dicle'nin milletvekilliği düşürülmüş tutuklu vekillerin tahliyesine izin vermemiştir(!). AKP Diyarbakır'da haram bir milletvekili almıştır(!). Bu gümrükten milletvekili kaçırma gibidir. Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi sizin iradenizin tanınmamasıdır."

CİHAN

www.timeturk.com - 08 Temmuz 2011 Cuma - 21:26

Hiç yorum yok: