22 Tem 2011

EYOF OLİMPİYAT MEŞALESİ TRABZON'DA YAKILDI


24 Mayıs'ta Yunanistan'ın Başkenti Atina'dan alınıp önce İstanbul'a ardından da Ankara'ya getirilen Meşale Trabzon'a geldi.


Başkan Gümrükçüoğlu, "Olimpiyat kenti olmaktan dolayı gururluyuz"

EYOF Olimpiyat Meşalesi Trabzon'da yakıldı. 4 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen, 16 Temmuz'da da İstanbul'dan Ankara'ya hareket ettirilen Olimpiyat Meşalesi, Trabzon'a geldi. Düzenlenen törenle olimpiyat meşalesi Trabzon'da yakıldı.

“Atina'dan Trabzon'a Meşale Koşusu" adı altında düzenlenen olimpiyat meşalesi etkinliklerinin dördüncü ve son durağı Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Trabzon oldu. Atina, İstanbul ve Ankara'dan sonra, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak "11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları" için Trabzon'da meşale töreni düzenlendi.


Trabzon Valiliği önünden başlayan etkinliklerde ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinliklere AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Oyunlar Komitesi Başkanı Josef Liba, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve çok sayıda davetli ile birlikte gönüllüler katıldı.

Meşale Voleybol Sporcusu Tuğçe Çolakoğlu tarafından maskot hamsiler eşliğinde Trabzon Atatürk Alanına düzenlenen kortej yürüyüşü ile birlikte getirildi.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, etkinlik alanında yaptığı konuşmada, Olimpiyat sıfatı taşıyan etkinliği Trabzon'da yapmaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek,

"İnanıyoruz ki, ortak özelliği, ortak karakteri insan sevgisi ile uygarlık olan Trabzon 49 Avrupa Ülkesinin gençlerinin yarışacağı, bu güzel etkinliklere en güzel şekilde ev sahipliği yapacaktır. Gelen misafirlerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için gerekeni yapacaktır. Barış'ın ve sevginin kenti olan Trabzon dünyaya çok önemli bir mesaj verecektir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın, olimpiyat sıfatı taşıyan ilk Türkiye etkinliğinin Trabzon'a kazandırılmasında emeğe geçen başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere bakanlarımızı, milletvekillerimize, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim" dedi.


Olimpiyat Komitesi Başkanı Josef Liba ise Hem Trabzon'un hem de Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek,

"Bugün hem Trabzon hem de Türkiye için çok güzel çok önemli bir gün. Bu olimpiyat meşalesi ilk Türkiye'ye ilk kez Trabzon'a geldi. Böyle bir günden dolayı hepimiz gurur duymalıyız. Avrupa Olimpik Gençlik oyunlarının açılışına yalnızca bir kaç gün kaldı. Yüzde 99 hazırız ve Trabzon oyunlar başladığında yüzde yüz hazır hale gelecek. Tüm halkımızı oyunlara bekliyoruz ve o coşkuyu bizimle yaşamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

ÖZAK: OLİMPİYATLARA 350 MİLYON HARCADIK

Faruk Nafiz Özak ise, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek,

"Yüzyıllardır sporun yapıldığı Trabzon, olimpiyatı hak etti. İlk defa küçük bir olimpiyat ile Trabzon'dan başlıyoruz. İnşallah 2020 yılında da İstanbul'daki olimpiyata da talip oluyoruz. Çok çalıştık, yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu olimpiyatlar için 350 Milyon harcandı. Bu yalnızca olimpiyatlar için değil; gençlerimizin daha iyi tesislerinde spor yapması içindi. Trabzon'da çok spor organizasyonu yapılacak. Trabzon spor turizmi ile tanışacak. Tabi ki amacımız bu yarışmalarda madalyalar kazanmak. Trabzon'un ve Türkiye'nin misafirperverliğini buraya gelen konuklarımıza anlatacağız" dedi.

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Koordinatörü Nihat Doker ise Türkiye'nin ilk olimpiyat düzenleyen bir şehri olarak bu unvanı Trabzon'un alacağını belirterek,

"Trabzon'a gelecek 8 bin dolayındaki misafir buradan unutulmayacak anılarla ayrılacak" diye konuştu.




Yapılan konuşmaların ardından, Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Komite Başkanı Josef Liba, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Koordinatörü Nihat Doker birlikte özel olarak yaptırılan platform üzerine konmuş 2.5 metre boyundaki büyük meşaleyi tutuşturdu.

(www.trabzon.bel.tr - 20 Temmuz 2011 Çarşamba-14:56:17)

Hiç yorum yok: