15 Haz 2011

REVİ: “61. HÜKÜMETTEN BAKANLIK ve POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ”


Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi 12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerini değerlendirdi.



Revi, Doğu Karadeniz Bölgesinin topoğrafik, ekonomik, kıt arazi ve imkânlar, işsizlik vb gibi zor şartlarını göz önüne alarak, “Sayın Başbakanımızdan 61. Hükümette ilimizden bakanlık ve ayrıca pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.


Meclis Başkanı Haydar Revi, kurulacak hükümette, Trabzon’un bir bakanının olmasını ümitle beklediklerini belirterek, “Kırsal ve kentsel projelerin takipçisi olacak, 6 Trabzon Milletvekilimizin de şehrin çıkarları için ortak çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, daha da ileri düzeyde bir isteğini özellikle vurgulayarak, “Yeni kurulacak hükümetin Doğu Karadeniz Bölgesine pozitif ayrımcılık yapmasını bekliyoruz” dedi.


Haydar Revi, 12 Haziran Genel Seçimleri sonrası, Türkiye demokrasisinin mükemmel bir sınav verdiğini belirtti. İktidarı ve muhalefeti ile Trabzon özelinde seviyeli, projelerin tartışıldığı ve seçim platformunu başka kulvarlara çekmek isteyenlere fırsat verilmeyen bir sürecin tamamlandığına dikkat çeken Revi; “Şimdi kurulacak olan hükümetin bir an önce icraatlarına başlamasını bekleyeceğiz” dedi.


YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ


Seçimden önce, bütün partilere yeni bir anayasa hazırlığı için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Revi; “Artık yeni bir anayasa ile ülkenin üniter yapısına uygun yerel yönetimlerin güçlendirileceği bir yapıya kavuşması gerekiyor” dedi.


Revi, İl Genel Meclisi üyelerinin özlük haklarının da bu yeni anayasa ile bir statüye oturtulması gerektiğini de vurguladı


‘61. HÜKÜMETTEN POZİTİF AYRIMCILIK BEKLENTİSİ’


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden Doğu Karadeniz Bölgesi için pozitif ayrımcılık beklediklerini belirterek;

“Siyasi iktidara Doğu Karadeniz Bölgesi, gerekli desteğini gösterdi. Kurulacak olan 61. Hükümette, Trabzon’un bundan önce olduğu gibi kabinede bakanının olmasını ümit ediyoruz. Bu konuda beklentimiz var” şeklinde konuştu.


Hükümetin Köydes uygulamalarında Karadeniz Bölgesine en büyük payı vermesini de isteyen Revi; “Diğer projelerinde takipçisi olacağız” dedi.


“HER VEKİLİMİZE BİR DOSYA SUNACAĞIZ”


Bu arada, Revi, İl Genel Meclisinin yeni anayasal, uygulamalar, Trabzon yatırımları ve beklentilerinin yanı sıra önerilerinin de yer alacağı birer dosyayı Trabzon Milletvekillerinin TBMM’sinde yemin etmesinden sonra takdim edileceğini de belirtti.


HABER-FOTOĞRAF: Erdoğan TAFLAN-14.06.2011- Salı

Hiç yorum yok: