16 Haz 2011

AYDER KÜLTÜR VE TURİZM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR !


Rize Çamlıhemşin Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan ‘Ayder Kültür ve Turizm Şenliği’, 18-19 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak.



Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu gerçekleştirecekleri şenliklerin hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiğini, altyapı ve teknik çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.


Şenliğin ilk gününde Ayder şenlik alanında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Melek, ''Şenliklerimizin ilk gününde konuklarımıza, ağırlıklı olarak Çamlıhemşin'in yerel kültürel ve folklorik zenginliğini farklı etkinliklerle sunacağız. Halk konserinde Ayhan Alptekin, Meryem Çolak, Filiz İlkay Balta, Fatih Reyhan, Hakkı Çamlı olacak'' dedi.



Festivalin ikinci günü ise geleneksel boğa güreşlerinin yapılacağını bildiren Melek, Galer Düzünde yapılacak boğa güreşlerinin yanında serbest piknik ile şenliklerin devam edeceğini kaydetti.


Festivalde bazı yenilikler de olacağını ifade eden Melek, şöyle devam etti:


''Şenliklerimizde yeni düzenlemeler de yaptık. Bölgedeki alt yapı, yol ve park alanlarını düzenleyerek trafik sorununu büyük ölçüde çözdük. Araçlar Galer Düzüne kadar çıkabilecek. İlçe Jandarma komutanlığımız ve İlçe Emniyet Amirliğimiz, belediye görevlilerimiz ile koordineli çalışarak konuklarımızın rahat ve güvenli seyahat etmelerine yardımcı olacaklar. Görevli arkadaşlarımızın ikaz ve önerilerine uygun hareket edersek hiçbir sorun yaşamayacağız. Festival boyunca gıda denetimi de uygulanacak. Kaymakamlığımız ve Sağlık Grup Başkanlığımızın önerileriyle sağlık ve hijyen açısından sakıncalı olduğu için açıkta seyyar gıda maddeleri satılamayacak. Esnalarımız ve turizm derneğimiz ile yapmış olduğumuz protokol gereği, belediyemizin kuracağı satış reyonları dışında tezgah açılmayacak” dedi.

Kaynak: www.karadenizgazete.com.tr - 15 Haziran 2011 Çarşamba



NOT: FIRSATÇILIĞA NE GEREK VAR!

Ayder Yaylası gerçekten dünyanın en harika yerlerinden bir cennet köşemiz... Doğası, havası, suyu, florası, manzarası ve herşeyi çok güzel.

Ancak, şu pankarttaki yazılı hususa ne gerek var. Hizmet etmeden para kazanmak, ne kadar doğru acaba?



Hiç yorum yok: