10 Haz 2011

İKÖ'NÜN İSMİ, AMBLEMİ VE BAYRAĞI DEĞİŞİYOR (MUŞ) !!


İKÖ: çok ama çok mühim (!) konulara el attı! İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ'nün ismi, amblemi ve bayrağının değişeceğini belirtti.!?


**

“Keşke İKÖ: ismi, amblemi ve bayrağı yerine dünya Müslümanlarını çok yakından ilgilendiren hayati konularda; ilgisizlik, sessizlik ve hareketsizlikten kurtularak, etkinliğini artırabilseydi.


İslam Dünyası Kazan, ABD, AB ve İsrail kepçe… Karıştırdıkça karıştırıyorlar. Katliam, Kan ve Gözyaşı hiç dinmiyor… İslam Dünyasını idare edenler ise sadece seyretmekle yetiniyor.


İKÖ’ye üye ülkelerde NATO’nun bombaları; çocuk ve sivil halkı katlederken İKÖ, sudan işlerle uğraşıp zaman geçiriyor.! Allah indinde Müslümanlar; hepinizden davacıdır, davacı…” (THA-09.06.2011 Cuma)


**



HABER: TİMETÜRK


İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Dışişleri bakanları toplantısının Kazakistan'ın başkenti Astana'da 28-30 Haziran arasında toplanacağını belirten Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu;


"Bu sefer (İKÖ) fevkalade önemli bir gündemle toplanacaktır. Her şeyden önce teşkilatın adı ve amblemi ve bayrağı değişecektir.


Bu da bizim 2005 yılında başlattığımız reformun(!) son halkalarından bir tanesidir. Artık teşkilat muhtevası bakımından hedefleri bakımından çok farklı bir noktaya gelmiştir. Bu farklı noktaları anlatacak yeni bir isme ihtiyaç vardı. Biz bunları sağladık. Bunları Kazakistan'ın başkentinde ilan edeceğiz" dedi.


İhsanoğlu, gündemlerinde Ortadoğu'daki gelişmeler ve işbirliği olanaklarının da görüşüleceğini sözlerine ekledi. Bu konuların çok önemli olduğunu belirten İhsanoğlu,


"Orta Asya ülkeleri arasında siyasi istişarelerin ve güven artırıcı tedbirlerin alınması lazım. Bu ülkeler yakın zamana kadar bir tek ülke halindeydi. Şimdi bunların parçalanmasıyla doğan sıkıntıların bir an önce giderilmesi lazım. Bu arada Orta Asya ülkeleri arasında demiryolu projelerimiz var. Onlar ele alınacak. Teşkilatımızdaki reform hamlelerinin yenisi başlatılacak. İnsan hakları konusunda bağımsız bir komisyon kurulması konusunda kararlar alınacak" diye konuştu.


Kaynak: www.timeturk.com - 10 Haziran 2011 Cuma - 14:28

Hiç yorum yok: