5 Haz 2011

CHP ADAYI ÖZTÜRK: “FINDIK ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ KALDI”


Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk Trabzon’un ilçelerini adım adım gezerek seçmenlerle buluşmaya devam ediyor.



CHP Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, Fiskobirlik yönetiminin üreticinin borçlarını ikinci plana atmasına sert tepki göstererek,


“AKP iktidarında sahipsiz kalan fındık üreticisinin kara gün dostu CHP olacaktır. Hiç kimsenin üreticinin alın teri üzerinde oyun oynamaya hakkı yoktur. FKB yönetimi derhal alacağı olan üreticiye borcunu ödemeli” dedi.

Çay üreticisinden sonra fındık üreticilerinin de mağduriyetinin devam ettiğini belirten Öztürk, Fındık üreticilerinin kendisine FKB’nin borçlarını ödemeyi ertelediği yönündeki şikâyetlere karşı FKB yönetimine fındık üreticisine borcunu ödeme çağrısı yaptı.



Yıllardır FKB’den alın terinin karşılığını alamayan fındık üreticisinin yaşadığı ekonomik sıkıntıdan iktidarın ve FKB yöneticilerinin haberdar olmadığını dile getiren Öztürk,


“FKB yönetimi zaman geçirmeden fındık üreticisinin alacağını ödemeli. İktidarın ilçe başkanlığını yapan bir kişinin başında olduğu kurum iflasa sürüklendi.


AKP iktidarında mağdur olan işçimiz, esnafımız, memurumuz, emeklimiz, kadınlarımız, çiftçilerimiz ve gençlerimiz CHP iktidarında alın terlerinin karşılığını alacaklardır. Emek kutsaldır. Kutsal olan emek üzerinden hiç kimse kendine paye çıkaramaz ve siyaset adına oy çıkarı sağlayamaz.


Fındık üreticisi iktidar tarafından adeta kendi kaderi ile baş başa bırakılmıştır. 12 Haziran seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi ürettiği fındık politikası ile yeniden fındık dünyasını ayağa kaldıracaktır.


Üreticinin ve ülkemizin ekonomik umudu olan milli ürünümüz fındık CHP iktidarında yapılacak değişimlerle üreticinin kara gün dostu olacağız. Fındık üretim ve ticaretini etkin ve güçlü bir şekilde yönetmek için Fiskobirlik yeniden yapılandırılacak ve finansman desteği sağlanacak. Fiskobirlik’i hasat dönemi ani ve büyük finansman yükünden kurtaracağız.”


Öztürk fındık üreticisinin CHP iktidarında rahat bir nefes alacağını belirterek,


“Cumhuriyet tarihinde ilk defa Fındık Borsası Türkiye’de kurulacak, fındık fiyatı Hamburg’da değil, Karadeniz’de belirlenecek” dedi.


Öztürk; “İç ve dış ticaret için fındık satın almak isteyenlerin hasat dönemi dışında istenilen kalite ve fiyattan ürünü, internet ortamında bulunan makbuz senetleri aracılığı ile satın alabilmeleri sağlanacak.


Fındıkta iç üretimi arttırmak ve fındığın besleyici değerinden tüm ülke yurttaşlarımızın yararlanması için gerekli çalışmalar etkinleştirilecek. Fındığın doğal ekolojisi dışına yayılmasına CHP iktidarında izin verilmeyecek” dedi.


Akçaabat Ajans-04.06.2011

Hiç yorum yok: