28 Nis 2011

TEBRİZ VALİSİ ALİ RIZA BEYGİ TRABZON’DA


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz Valisi Ali Rıza Beygi ve beraberindeki heyeti Valilik B Toplantı Salonunda kabul etti.



İki şehir arasındaki direk uçak seferlerinin başlatılması yönünde girişimlerinin olduğunu ve bu konuda Vali Kızılcık’tan destek beklediklerini ifade eden Tebriz Valisi Ali Rıza Beygi’ye Vali Kızılcık destek sözü verdi.


Vali Kızılcık, 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin amacının ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu kaydederek,


“İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz Valisine ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyareti biz iki ülkenin gelecekteki önemli kilometre taşlarından biri olarak algılıyoruz. 27-30 Nisan tarihleri arasında icra edilecek olan 2. İpekyolu İşadamları Zirvesinin ana hedeflerinden bir tanesi de iş birliğini artırmaktır. Böylece her iki ülkenin ve bölgenin daha huzurlu ve daha müreffeh olmasını, dünyaya örnek olabilecek bir bölge haline getirilebilmesini temin edeceğiz. Bu organizasyonun iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasına vesile olacağını düşünüyoruz” dedi.



Vali Kızılcık, iki şehir arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesine anlaşmalardan ziyade, Tebriz ile Trabzon’un girişimlerinin katkı sağlayacağını belirtti.


Trabzon Limanın eski stratejik konumuna kavuşmasını istediklerini ifade eden Tebriz Valisi Ali Rıza Beygi ise,


“Burada bulunduğum için son derece memnunum. İpekyolu çok eski bir yoldur, ancak bizleri birbirimize bağlıyor. Eskiden beri Trabzon ile İran arasında iktisadi ve ticari ilişkiler olmuştur. Trabzon’da olan konsolosluğumuz en eski konsolosluklarımızdandır. Bugün dünya şartları bizim daha yakın olmamızı gerektiriyor. Özellikle Müslüman milletlerin eskisinden de daha da yakın olmaları gerekiyor. İki ülkenin mesafe açısından ileride daha da etkin rol oynayabileceğini düşünüyorum. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve özellikle Trabzon’dan misafirler ağırlıyoruz. Trabzon Limanı bizim için epeyce stratejik bir konumda bulunuyor. Trabzon Limanını belki de tekrar canlandırabiliriz. Bu organizasyonda böyle bir ortamın yaratılması için bir vesile olabilir” dedi.



Vali Kızılcık, Tebriz Valisi Ali Rıza Beygi’nin iki şehrin takımları arasında dostluk maçı yapılması önerisi konusunda görüşme yapacağını ifade etti.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Tebriz Valisi Ali Rıza Beygi birbirlerine bölgelerini tanıtan çeşitli hediyeler verdi. (VB – 27.04.2011 Çarşamba)

Hiç yorum yok: