23 Nis 2011

‘GENÇ ENGELLİLER TİYATROSU GURUBU’NDAN BAYAN KIZILCIK’A PLAKET


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı plaket verildi.

 

Genç Engelliler Tiyatrosu’na desteklerinden dolayı Bayan Kızılcık’a düzenlenen tören ile plaketini Kurucu Başkan Abdurrahman Kaplan ve oyuncu Levent Baytar verdi.


Her sağlam insanın aynı zamanda potansiyel bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini ifade eden Bayan Kızılcık;


“Hayatın insana ne göstereceği belli değildir. Dışarıdaki engellerin kaldırılarak engellilere uygun yaşam koşulları yaratılmalıdır. Unutmayalım ki, bir gün biz ya da yakınlarımızdan biri bu zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Böyle olmayı onlar seçmedi. Kimi akraba evliliği, kimi hastalıklar, kimi de kaza sonucu engelli oldu. Engelli vatandaşlarınızdan utanmamalıyız ve kendi kendimize deneyler yaparak engellilerin dünyasını anlamaya çalışmalıyız” şeklinde konuştu.


Engellilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin altını çizen Bayan Kızılcık, şöyle devam etti:


“Hayatta en önemli şey zoru başarmaktır. Engellerin aşılması için mücadele edilmesi gerekiyor. Önemli olan arkadaşlarımızın kendilerine güvenmeleri ve sosyal etkinliklere katılmalarıdır Arkadaşlarımızda engellerini aşarak Genç Engelliler Tiyatrosu oluşturarak güzel bir sanatsal faaliyet oluşturdular. Bizde devlet olarak kendilerinin bu çalışmalarında yanlarında olduğumuzu göstermek için destek olmaktan gurur duyuyoruz. Engelliler, sadece kendilerine ilgiyle, sevgiyle ve anlayışla yaklaşılmasını ve sorunlarına duyarlılık gösterilmesini beklemektedir. Bize düşen görev, her alanda onların elinden tutmak ve yardım etmektir. Bundan önce olduğu gibi engellilerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.



Genç Engelliler Tiyatrosu Kurucu Başkanı Abdurrahman Kaplan ise,


“Genç Engelliler Tiyatrosu olarak yaptığımız faaliyetlerde Sema Hanımın yanımızda olması bize mutluluk veriyor. Kendisinin sosyal faaliyetlerdeki duyarlı tavrını takip ediyoruz. Sema Hanım’a Genç Engelliler Tiyatrosu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu plaketi kendilerine takdim etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. (VB – 23.04.04.2011 Cumartesi)

Hiç yorum yok: