20 Nis 2011

TOPLUM MERKEZİ’NDEKİ KADINLARA DESTEK


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, kadınların bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması kampanyası kapsamında Toplum Merkezi’nde bulunan kadınların sorunları ve ihtiyaçları hakkında görüşmelerde bulundu.



Bayan Kızılcık, kadınların toplumsal statülerinin artırılmasının önemine işaret ederek;


“Toplum Merkezlerimizde kadınlarımız okuma- yazma, ev tekstili, üretim teknolojileri, el sanatları, hasır, kazaziye ve diksiyon eğitimi alıyorlar. Bu kadınlarımızın Toplum Merkezinde eğitim alarak hem toplumsal statülerinin arttırılmasını hem de ailelerine ekonomik destek olmalarına katkı sağlıyoruz. Bugünkü ziyaretimizde toplum merkezimizi ziyaret ederek kadınlarımızın taleplerini dinledik. Kendileri kurslarımızdan memnuniyetlerini dile getirdiler” ifadelerine yer verdi.



Toplum merkezinde bulunan kurslardan duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler ise,


“Bu kurslar bizim gelişmemize çok faydalı oluyor. Sizin bizlere gösterdiğiniz ilgi ve yakınlık bizleri çok mutlu ediyor. Sizi yanımızda görmek bize hem güç veriyor hem de büyük bir motivasyon sağlıyor. Desteklerinizden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştular.



Ziyaret sırasında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarından Sosyolog Esengül Kibar’dan toplum merkezi çalışmaları hakkında bilgi alan Bayan Kızılcık, Toplum Merkezi’nde bulunan kursiyerlerin ilerde açılabilecek kurslar konusunda ki taleplerini sordu. Kursiyer kadınların piko makinesi isteğine de en kısa sürede çözüm bulacağını kaydeden Bayan Kızılcık, toplum merkezi bünyesinde kurs gören kadınların her zaman yanında ve destekçisi olacağını söyledi. (V.B - 19.04.2011)

Hiç yorum yok: