11 Nis 2011

NİSAN AYI KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI


Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Nisan ayı Toplantısı Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.



Vali Yardımcısı Mahmut Halal’ın başkanlık yaptığı toplantıya belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


Trabzon’da kamu yatırımlarının 2011 yılı Mart ayı sonu itibariyle değerlendiren Vali Yardımcısı Halal;


“20 yatırımcı kuruluş 15 ana sektör ve değişik alt sektörlerde 2,1 Milyar TL toplam tutarı olan bin 590 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu projeler için 2011 yılında genel, özel idare ve döner sermaye bütçelerinden toplam 327 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, Mart ayı sonuna kadar 75 Milyon TL harcama yapılarak %23 nakdi, %23 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.


Yatırımların kamu sektörü itibariyle değerlendirilmesinde eğitim sektörünün birinci sırada yer aldığını ifade eden Vali Yardımcısı Halal;


“Eğitim sektörü, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları spor tesisleri yapımı için 23 Milyon TL ile toplam 30 Milyon TL harcama yapılarak, toplam harcamanın % 41’i ile ilk sırada yer alırken, konut sektörü, Toplu Konut İdaresinin Başkanlığının sosyal ve diğer konut harcamalarını içeren 16 Milyon TL harcama ve toplam harcamanın %22 ‘si ile ikinci sırada, ulaştırma sektörü ise 11 Milyon TL harcama ve toplam harcamanın %14’ü ile üçüncü sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.


Kuruluşlar bazında da yatırımları değerlendiren Vali Yardımcısı Halal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Gençlik Spor İl Müdürlüğü 23 Milyon TL harcama ile ilk sırada yer alırken, bu kuruluşu yaklaşık 17 Milyon TL harcama ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve 11 Milyon TL harcama ile de Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü izlemiştir. Trabzon’da 2011 Mart ayı sonu itibariyle 56 proje tamamlanmıştır. Bu projelerin 33 âdetine bu yıl içerisinde başlanmış ve tamamlanmış kalan 23 âdeti ise 2011 yılından önce başlanan ve bu yıl tamamlanan projelerdir. Halen üzerinde çalışılan 205 projenin 109’una bu yıl başlanmış, 96’sına ise 20111 yılında önce başlanmış ve tamamlanmasına çalışılmaktadır. Dönem itibariyle başlanma aşamasındaki proje sayısı bin 329 olup, bu projelerin çoğunluğunu İl Özel İdaresi ile KÖYDES’in küçük altyapı projeleri oluşturmaktadır”


Toplantı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler vermesinin ardından son buldu.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 11.04.2011 Pazartesi

Hiç yorum yok: