16 Nis 2011

TRABZON’DA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasından ülkemizde kutlanmakta olan Turizm Haftası bu yıl 35. kez olmak üzere ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Bu etkinlikler kapsamında;


15 Nisan 2011 tarihindeki Cuma hutbesinde; ülkemize gelen turistlere karşı davranışlarda din, dil ve milliyet ayrımı gözetmeksizin, Türk milletine yakışır biçimde davranılması, turizmde çevre ve temizliğin öneminin vurgulanmasının yanı sıra, ilimizde de aşağıda belirtilen etkinlikler gerçekleştirildi:


15 Nisan 2011 Cuma günü saat 10.00’da Trabzon Valiliği Önündeki Atatürk Anıtı’na Çelenk konulduktan sonra hafta açılış törenine saat 14.00’de KTÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nda yapılacak Turizm haftası Açılış Töreni, Kokteyl ve FOTOFORUM Derneğince sunulacak Dia Gösterisi ile devam edildi.


15-22 Nisan 2011 tarihleri arasında lise ve İlköğretim okullarında KARDER Profesyonel Turist Rehberleri Derneğince Dia Gösterisi ve Konferans verildi.


20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de Atapark Alanı’nda İMECE Folklor Eğitim Merkezi GSK Derneği tarafından Folklor Gösterisi yapıldı.


Turizm Haftası nedeniyle Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilköğretim ve lise öğrencileri arasında kültür ve turizm konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.


Merkez köy ilköğretim okullarında “Turizm” konulu dia gösterileri yapılacaktır.


PTT Başmüdürlüğünce turistik bir sloganın Turizm Haftası boyunca posta işleme merkezlerindeki ücret alma makinelerinden geçen gönderiler üzerine flâm olarak tatbiki sağlanacaktır. (VB)

Hiç yorum yok: