1 Nis 2011

ÖZEL TİM NEFESLERİ KESTİ


Ordu Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel harekât polislerince, Çamaş ilçesindeki atış sahasında nefesleri kesen bir tatbikat yapıldı.



Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan “Yakın Alan Operasyonu Tekâmül” kursu sona erdi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı’nca görevlendirilen beş uzman öğretmen tarafından verilen kursa Ordu’da görevli 31 özel harekat personeli katıldı.



Operasyonları Tekâmül Kursu"nu başarıyla tamamlayan özel harekât personelleri, Çamaş ilçesindeki atış alanında gösteri tatbikatı yaptı.

Gösteri tatbikatını, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı M. Mustafa İmamoğlu, Çamaş Kaymakamı Hüseyin Tekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Özel Harekât Şube Müdürü Gürcan Karaoğlu, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri de izledi.


Düzenlenen gösteri tatbikatı öncesinde, Özel Harekât Şube Müdürü Gürcan Karaoğlu, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Ordu Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün 14 Kasım 1988 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekât Grup Amirliği şeklinde kurulduğunu, 9 Haziran 1991 tarihli İçişleri Bakanlığı’nın Onayı ile de Özel Harekât Şube Müdürlüğü’ne dönüştürüldüğünü anlatan Karaoğlu, şube müdürlüğünde 10 zırhlı, 6 Land-Rover olmak üzere toplam 16 araç ve 131 personel bulunduğunu kaydetti.



Karaoğlu'nun konuşmasının ardından özel harekât şube müdürlüğü ekipleri, bina ile otobüs operasyonları, ileri atış teknikleri ve keskin nişancı atışları gösterisi yaptı. Binadan rehine kurtarma operasyon gösterisinde hazırlanan senaryo gereği, yasa dışı örgüt mensuplarının bir evde rehine olarak tuttukları bir kişi, 6 kişilik bir ekibin eve düzenlediği operasyon ile sağ olarak kurtarıldı.


Tatbikatın 2. aşamasında, senaryo gereği yasadışı bir örgüt mensubu tarafından kaçırılan şehirlerarası bir otobüse operasyon düzenlendi. 15 personel tarafından tabanca ve kalkan kullanılarak icra edilen operasyonda, otobüsteki yolcular sağ olarak kurtarıldı.


Gösteri tatbikatının 3. aşamasında ise, bina operasyonlarında, sokak çatışmalarında ve ilerlemeler esnasında ani çıkan hedeflere karşı, 3 personel tarafından tabanca ile yakın mesafeden ateş edilerek, ileri atış teknikleri gösterildi.


Tatbikatın 4. ve son bölümünde ise özellikle rehineli operasyonlarda kullanılan keskin nişancı, 200 metre mesafedeki 3 tane balondan oluşan hedefi, keskin nişancı tüfeği ile vuruldu. Balondan açılan bayrak büyük beğeni topladı.



VALİ KUTLADI


Vali Orhan Düzgün, Özel Harekât personellerinin nefesleri kesen gösteri tatbikatını izledikten sonra, tatbikatı yöneten Özel Harekât Şube Müdürü Gürcan Karaoğlu'nu ve tatbikata katılan özel harekât personellerini,

"Devletimizin sunduğu tüm hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşabilmesi için, öncelikle huzur ve güvenlik konusunda bir sıkıntı olmaması gerekiyor.

Sizlerin varlığı ve başarılı çalışmaları, ilimizde huzur ve asayişi bozmak isteyenlere karşı en iyi cevap olacaktır.

Bu eğitim tatbikatını başarı ile gerçekleştiren sizlere teşekkür ediyorum" diyerek kutladı.


Ortaya konulan tatbikat izleyenler tarafından beğeni topladı.


Kaynak: Ordugüncel.net - haberx.com


HABER: Soner TUTKUN / www.Muzura.Net – 01.04.2011 Cuma

Hiç yorum yok: