30 Nis 2011

“KKTC ile İLİŞKİLER GÜÇLENMELİ”


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Milletvekili Ahmet Zengin Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.



Vali Kızılcık, Yavru Vatan’la her alanda münasebetlerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.


Trabzon halkı olarak ilerleyen dönemde KKTC’nin uluslararası arenada daha güçlü olmasını temenni ettiklerini belirten Vali Kızılcık,


“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelerek 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne teşrif ettiğinizden dolayı sizlere müteşekkiriz.


Bizim için KIBRIS gerçekten Yavru vatan. Biz münasebetlerimizin her anlamda gelişmesini amaçlıyoruz. Tarihi anlamda çok ciddi bağlarımız var. İlerleyen dönemde KKTC’nin uluslararası arenada da daha güçlü olmasını temenni ediyoruz. Bu durum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, ülkemizin ve barışın lehine olacaktır. Ben bunu Trabzon halkı adına olması gereken bir durum olarak nitelendiriyorum.


Sayın Milletvekilimizi de Trabzon’dan çıkarak, Yavru Vatan Kıbrıs da milletvekili olduğu için tebrik ediyorum. Bir evladımızın oralara gidip bu başarıyı göstermesi bizleri onurlandırmıştır, gururlandırmıştır.


Bu vesile ile kendilerine de Trabzon’umuza hoş geldiniz diyorum” ifadelerine yer verdi.



Trabzonlu olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden KKTC Milletvekili Ahmet Zengin, Trabzon hakkındaki düşüncelerini şu şekilde sürdürdü:


“24 yaşında Trabzon’dan ayrılarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göçmen olarak gittim.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devlet memuru olarak yıllarca çalıştım. Orada insanlarımıza hizmet ettim. Daha sonra halkımız bizim milletvekili olmamızı takdir etti.


Gerçekten bir Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu, selamlarını Trabzon’a gönderdi.


Karadeniz halkı, oradaki her kesim tarafından takdir edilir. Parlamentoda 50 milletvekilin 2’si de Karadenizli ve Trabzonlu. Bir arkadaşımızda Adana kökenli.


Daha önceden Kıbrıs Türk Havayollarının Trabzon’a seferleri vardı. Ulaşım çok kolay oluyordu. Ama Kıbrıs Türk Havayollarının ortadan kalkması ile ulaşım sekteye uğradı. Şimdi Onur Air, Mayıs ayında seferlere başlayacak ve ulaşım kolaylaşacak” dedi.



Trabzon ziyaretinden memnuniyetini dile getiren KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, yavru vatan ve anavatanın bağlarının artması için çalıştıklarını kaydederek,


“2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne katılmak için buraya geldik. KKTC’den sizlere sevgi ve saygı getirdim.


Bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ulaşımda mesafeler kaydediliyor. KKTC’de 20 bine yakın Karadeniz kökenli vatandaşımız vardır.


Tabi onlarında ulaşımlarını havayolları ile sağlamaları çok önemli. Bu bölgeyle olan ilişkilerimizin gelişmesi temennimizdir. Ticaretin geliştiği ve oldukça mesafeler kaydedildiği akşam gerçekleşen toplantıda ifade edilmiştir.


Şu anda Trabzon’da 1 milyar dolar olan ihracat 2023 yılında 6 milyar dolar olarak hedeflenmektedir. Rusya, İran, Irak gibi pazar bağlantılarının gelişmesi daha olumlu olacaktır.


Türkiye Cumhuriyetinin güçlendiğini geliştiğini ve daha da büyüdüğünü gururla izliyoruz. Yavru Vatan ve Anavatan olarak münasebetlerimizin daha da güçlenmesini, bağlarımızın daha da artmasını temenni ediyorum” dedi.


KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar Trabzonspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dilerken, Milletvekili Ahmet Zengin ise hasretin bitmesini KKTC’de sabırsızlıkta beklediklerini ifade etti.


Vali Kızılcık, ziyaretin anısına KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’a telkariden yapılmış plaket ve Milletvekili Ahmet Zengin’e ise telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti. (VB – 29.04.2011 Cuma)

Hiç yorum yok: