16 Nis 2011

BODRUM’DA 35.TURİZM HAFTASI KUTLANDI



Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde kutlanmakta olan 35.Turizm Haftası bu yıl 15 Nisan 2011 Cuma Günü Muğla’nın Bodrum İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 


Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Bodrum Belediye Başkanlığı ile Bodrum Otelciler Derneği’nin katkıda bulunduğu etkinlikte, kurulan stantlarda Kutlu Doğum Haftası’nında kutlandığı hafta içerisinde yerli ve yabancı turistlere yiyecek ikramı yapıldı. Bodrumlu aşçıların mutfağından çıkan lezzetlerin tanıtıldığı etkinlikte, Bodrum’un tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini içeren broşürler dağıtıldı.




Barış Meydan’ındaki etkinliklerin ardından Bodrum Kaymakamlığı ve Turizm Danışma Bürosu tarafından Bodrum’daki ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.




Barış Meydanı’ndaki açılış etkinliklerine Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Turizm Danışma Yöneticisi Özcan Cambaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belde belediye başkanları, yerli ve yabancı turistler katıldı.


Bodrum’da hizmet veren oteller, meydanda stantlar açarak tanıtımlarını yaptı. World Of Wonders Otel’in animasyon ekibi üyeleri köpek ve tavşan kostümü giyerek, çocukları eğlendirdi.Bodrum‘da Turizm Haftası kapsamında, Barış (İskele) Meydanında çeşitli ikramların yer aldığı bir etkinlik düzenlendi.



Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından, Turizm Haftası nedeniyle, ilköğretim öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Hayallerinizdeki Bodrum ve Bodrum’da Turizm” konulu resim yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi



Ödül töreni Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirildi. Resim yarışmasına katılan ve sergilenmeye değer görülen 55 resim, Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde sergilendi. Öğrenciler suluboya ve pastel boya ile yaptıkları resimlerin yer aldığı serginin açılışını Kaymakam Özdemir ile birlikte yaptı.



Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu’nda 8-A sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Çağla Aybatan birinci oldu. Aybatan birinci olarak kazandığı dizüstü bilgisayarını Kaymakam Özdemir’den aldı. Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Ece Aslan 2 oldu. Aslan’a notebook bilgisayar ödülünü Başkan Kocadon’dan aldı. Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu’nda 4-A sınıfı öğrencisi Selvanur Karakaya (10) 3. olarak, Ipod ödülünü Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt’tan aldı




Kaymakam Özdemir, öğrencilerin Turizm Haftası’nı daha iyi anlamaları için bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek;
“Bodrumlular, turizm haftasını zaten unutmazlar, çünkü Bodrum turizm ile var olmuş bir ilçedir. Öğrencilerinde bu hassasiyetimizi anlamaları, ülkemiz ve ilçemiz için turizm önemini kavrayabilmeleri açısından bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Çocuklarımızın hayal güçlerini Bodrum’da turizm gerçeğini yansıtmaları için kullanmalarını istedik. Kimisi Bodrum’u balık içine çizdi, kimisi turistleri denize girerken, kimi de Bodrum’un tarihi ve kültürel özelliklerini resmederek düşüncelerini yansıttı. Ortaya ilginç resimler çıktı. Hepsini kutluyorum” dedi.

Resim sergisi, 17 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


Turizm Haftası, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl yapıla gelmektedir.

35.si bu yıl kutlanan Turizm Haftası, Bodrum‘da çeşitli etkinlikler kutlanmaya devam edecek.


Turizm Haftası nedeniyle Bodrum Halk Eğitim Müdürlüğü çalışanları da tanıtım etkinliklere katıldı. Eğitimci Ebru Sanatçısı M. Selim Saygılı da yaptığı ve turistlere de yaptırdığı ebrularla dikkatleri üzerine çekti.


TRABZON HABER AJANSI-15.04.2011 Cuma

Hiç yorum yok: