29 Nis 2011

“BU ADAMLAR, CHP’YE ve TÜRK MİLLETİ’NE DÜŞMAN MI ?”


Bu nasıl iş: Birileri CHP’yi yüceltmeye, Türk halkıyla barıştırmaya bütün gücü ile uğraşırken, birileri de yerin dibine batırmaya çalışıyor.!

 

Eskişehir'e bağlı Tepebaşı Belediyesi'nin CHP’li Belediye Başkanınca açılan resim sergisinde camilere ve tesettürlü kadınlara HAKARET yağdı.


İşte tepki çeken o sergi


Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde camiye ve tesettürlü kadınlara hakaret yağdı.


Heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermek amacıyla açılan sergide, camiyi “UCUBE’ye” benzetilen ve tesettürlü bir kadının ağzının, kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim yer aldı.


Tepebaşı Belediye binasında açılan sergideki hakaret dolu resimler, görenleri şok etti. Bazı sivil toplum kuruluşları sergiye tepki gösterdi.

Eskişehir Diyanet Çalışanları Derneği, bir açıklama yaparak, yaşananların İslam’a ve Müslümanlara ağır bir hakaret olduğunu söyledi. Gelen tepkilerin ardından sergideki resimler toplanırken, belediye yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.


CHP’li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kars’taki heykeli yıkılmakta olan heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermek amacıyla “Ucube-Ebucu” adlı resim sergisi(!) açtı.

Belediye başkanlık makamının altında yer alan salondaki serginin açılışı Belediye Başkan Ahmet Ataç, heykeltıraş Mehmet Aksoy, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Ulusal Kanal'da program yapan mimar Oktay Ekinci tarafından yapıldı. Sergide çok sayıda sanatçının 100 eseri görücüye çıktı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy ve CHP’li Başkan Ataç, sergiye eserleriyle katılan sanatçılara verdikleri destekten(!) dolayı teşekkür etti.


Çeşitli olayların anlatıldığı ve bir hafta süreyle açık kalan sergideki iki resmin cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içermesi dikkat çekti.

Sergide, siyah zemin üzerine yapılan bir caminin iki minaresinin şerefeden sonraki bölümlerine karşılıklı olarak Kars’taki “ucube” heykeli yerleştirildi. Ayrıca, iki minare arasındaki mahyalara da büyük yazıyla beyaz bir renkle “ucube” yazıldı. Aynı zamanda, tesettürlü bir kadının ağzının ise kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim de sergide yer aldı.


Bir süre önce DSP’den ayrılıp CHP’ye geçen Ahmet Ataç’ın başkanlığını yaptığı belediyenin giriş katında açılan sergide, söz konusu hakaret içeren resimler görenleri şok etti.


Yaşananlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu sert tepki gösterdi.


Eskişehir Diyanet Mensupları Derneği (EDİMDER )Başkanı Battal Günçay, yaşananların İslam'a ve Müslümanlara ağır bir hakaret olduğunu söyledi. Söz konusu resimlerle sanat yaparken adeta İslam'ın değerlerine ve tesettürlü kadınlarla dalga geçildiğini belirten Günçay,


"Bunun adına ne sanat ne de protesto denilemez? Bu hoş olmayan, yakışıksız bir durum. Burada değerlere, inançlara bir saygısızlık, hakaret var. Bu hiçbir dine veya inanca yapılamaz, yapılması da tasvip edilemez" diye konuştu.


Ziyaret için geldiği sergide gördükleri karşısında hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Mehmet Alkan,


“Bunlar sanat yapmamış, inanan insanların değerleriyle dalga geçmiş, onlara saygısızlık yapılmış. Halkın oyuyla seçilen bir belediye başkanı ve bir kamu kuruluşunda halkın değerlerine saygısızlık nasıl yapılabilir? Bu hangi inanca sığar. Bu resmi orada sergiletenler bu insanlara en büyük saygısızlığı yapmıştır. Tepkinin de protestonun da bir sınırı vardır" ifadesini kullandı.


Öte yandan, söz konusu hakaret içeren resimler, dün akşam gösterimden kaldırıldı. Konuyla ilgili görüşü alınmak istenen belediye yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.




Y. Kaynak: www.timeturk.com - 28 Nisan 2011 Perşembe - 20:57

Hiç yorum yok: