17 Nis 2011

REVİ; YENİ TBMM’DEN BİR DİZİ TALEPTE BULUNDU


3. Dönemde de Başkan seçilen Trabzon İl Genel Meclisi Haydar Revi, 12 Haziran 2011 seçilecek olan 24.Dönem milletvekillerinden bir talepte bulundu.



"HES’LERDEN SU VE ELEKTRİK
ÜRETİMİNDEN PAY İSTİYORUZ"


Yerelden yönetim talebi..!


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi 3. Döneme giren Meclis başkanlığı ile ilgili olarak bir değerlendirme yaptı. Revi, genel seçime kitlenen ülkede genel seçim sonrası oluşturulacak olan sivil anayasada yerinden ve yerelden yönetimin anayasal temele oturtulmasını istedi..


Revi’nin siyasilere çağırısı


-Yeni ve sivil anayasa özgürlükçü olmalı
-Köydes projesi devam etmeli
-Tek Devlet, millet bayrak ve dil gerçeğini herkes kabul etmeli
-İl Genel Meclisi üyelerinin hukuki statüsü yeniden belirlenmeli
-Karadeniz bölgesinin demir ve deniz yola talepleri göz ardı edilmemeli.
-HES’lerden su kullanım payı ile elektrik üretiminden il özel idaresi pay almalı.




Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 3. Dönem meclis başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı gazetecilerle bir araya geldi.

Usta otelde sabah kahvaltılı basın toplantısında medya mensupları ile birlikte olan Revi’nin toplantısına gazeteciler büyük ilgi gösterdi.


Meclis Başkanı Haydar Revi daha çok genel seçim sonrası oluşacak olan TBMM’sindeki yeni anayasa hazırlıkları konusunda siyasi temennilerde bulundu.

Revi, partisi Ak Parti’nin Trabzon Milletvekili aday sıralaması ile ilgili bir soruyu da “Ortada bir gerçek var. O da liste oluşturmadaki birden fazla kriterler, artık geriye değil herkesin ileriye bakması gerekiyor” şeklinde cevapladı.


Revi, meclis başkanlığı dönemindeki meclis çalışmalarını şöyle açıkladı:

”3 dönemlik meclis başkanlığım süresince, Meclisimiz;2009-2011 yılları arasında 143 gün bir araya gelmiş, 450 saat toplantı yapmış 870 karar almıştır. Ülke genelindeki İl Genel Meclisleri arasında yapılan değerlendirmede, ortalama çalışma düzeyinin üstüne çıkıldığını gösteren reel rakamlardır. İl Encümenimizde de anılan yıllar arasında 2009 ila 2011 yılları arasında 970 karar alınmıştır. 110 gün toplanan Encümenimiz her haftanın Çarşamba günleri periyodik olarak toplanmaktadır.”


YENİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi 12 Haziran’dan sonra oluşacak olan hükümetten Trabzon özeli ile ilgili olarak beklentileri olduğunu belirterek bu beklenti ve taleplerini şöyle sıraladı;

-Köydes uygulamasının devamı
-Yerel yönetimler yasasının bir an önce çıkartılması
-İl Genel Meclisi üyelerinin statüsünün yeniden belirlenmesi
-Trabzon’un demir ve deniz yoluna kavuşması ile ilgili çalışmaların hızlandırılması
-Teşvik yasasının eksiklikleri görülmüş durumu ile yeniden düzenlenmesi
-İkinci havaalanı pistimizin yapılması
-İkinci Devlet Üniversite’sinin kurulması
-Güney Çevre yolunun yapılması
-Turizm yollarının yeniden rehabilite edilmesi
-HES projelerinden su kullanım hakkı payı ile üretilen elektrikten İl Özel İdarelerine de pay verilmesi


YENİ ANAYASAYA ÖNERİLER


Revi, 12 Haziran sonrası ülkenin gündemine gelecek yeni anayasa ile ilgili olarak içerik yönünden bazı önerileri olduğunu da ifade ederek;

“Yerinden ve yerelden yönetimin mantığı anayasal bir temele oturtulmalıdır. Yeni anayasadaki merkeziyetçi bürokratik oligarşinin yıkılması gerekiyor “ şeklinde konuştu.

Revi tek devlet, millet, dil ve bayrak ülküsünden ise taviz verilmemesi gerektiğini de hatırlattı.


AK PARTİ’NİN TRABZON LİSTESİ


Haydar Revi Ak Parti’nin siyasi kamuoyu tarafından sürpriz olarak nitelendirilen milletvekili aday listesi ile ilgili olarak sorulan bir soruyu da şöyle cevapladı:

“ Ak Parti’nin aday belirleme kriterleri çok fazla. Bu kriterler göz önüne alınarak yapıldı. Kimse geriye bakmamalı. Listenin bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Bütün partilerde ilk etapta böyle sıkıntılar olur sonra iş rayına oturur” dedi.


HABER: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok: