23 Nis 2011

SEMBOLİK VALİ: M. MÜCAHİT EROL; “ULAŞIM, İŞSİZLİK ve TURİZM” DEDİ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, koltuğunu temsili olarak Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Mücahit Erol’a devretti.



Sembolik Devir teslim töreninde; Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü, öğretmenleri ve görme engeliler sınıfı öğrencisi Ezgi Zeynep Çıray hazır bulundu.


Sembolik olarak Valilik Makamına oturan Muhammet Mücahit Erol, Trabzon’un ulaşım, işsizlik ve turizm altyapısı konusundaki bir takım eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.


Trabzon hakkında yapılması gerekenleri sıralayan Muhammet Mücahit Erol;


“Trabzon’umuz tarihi ve kültürel açıdan son derece zengindir. Şehrimizin ulaşımını daha da geliştirmemiz lazım. Trabzon Barosu’ndan hastaneye kadar raylı alt geçit sistemi oluşturulmalı. Trabzon kaldırımları araçlar tarafından işgal ediliyor. Bu konuda belediyenin çalışma yapmasını istiyorum. Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları tanıtımına da özen gösterilmesi lazım. Trabzon’da işsizlik önemli bir sorun. Bu sorunun giderilmesi içinde acil çalışmalar yapılmalı” dedi.


Trabzon’daki trafik sorununun çözümü için çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Kızılcık;


Otopark sorunu Trabzon’un en ciddi sorunlarından bir tanesidir. Vatandaşlarımız araçlarını gelişi güzel yollara park etmektedir. Otoparkların sayılarının arttırılması için belediyemizin önemli çalışmaları var. Bu projeler hayata geçirildiğinde ümit ediyorum, bu sorunda giderilmiş olacaktır” dedi.


Muhammet Mücahit Erol’un İŞSİZLİK (!!!) konusundaki sözlerinin üzerinde durulması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık;


“Sochi Limanı’nın kapatılmasıyla birlikte buradan kalkan gemi seferleri iptal edildi. Biran önce bu konuda Trabzon’un tüm dinamiklerinin bir araya gelerek, bu seferlerin tekrar başlatılması gerekiyor. Gemilerin Samsun’a gittiği için 2 bin ile 3 bin arasında istihdam oraya kaymış durumda.


Trabzon’un tüm dinamiklerinin bir araya gelerek diğer sorunları bir kenara koyup bu istihdam sorununa çözüm üretmesi gerekiyor. Biz sizlerin daha katma değeri yüksek işlerde çalışmanız için organize sanayi bölgeleri oluşturuyoruz. Bu alanda çok önemli gelişmeler var. Bunları kamuoyu yakından biliyor” dedi.


Vali Kızılcık, turizm altyapısı konusunda önemli çalışmalar yapıldığının da altını çizdi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık; Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Mücahit Erol’a ve Ezgi Zeynep Çıray’a çeşitli hediyeler verdi.

(VB-23.04.2011 Cumartesi)

Hiç yorum yok: