23 Nis 2011

AWID; 12. FORUMUNU İSTANBUL’DA DÜZENLEYECEK

2012 AWID Forum -"Kadın Hakları ve Adaleti Geliştirmek için Ekonomik Gücü Dönüştürme‏ bildirisi…


Sevgili Sivil Toplum Mensupları,


Kanada merkezli Kalkınmada Kadın Hakları Derneği’nin (AWID) Nisan 2012’de İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslararası forumuna başvuru detaylarının yer aldığı aşağıdaki duyuruyu sizlerle paylaşmak istedik.


İyi çalışmalar,


Hilal Baykara
Programlar Sorumlusu


Tel: (212) 385 88 10
Faks: (212) 385 88 11


www.sabancivakfi.org
sabanci_vakfi




“Sevgili Kadınlar,


Bazılarınız biliyorsunuzdur, yaklaşık bir yıl sonra Nisan ayında Kanada merkezli Kalkınmada Kadın Hakları Derneği (The Association for Women’s Rights in Development-AWID) uluslararası Forum'unu İstanbul’da düzenleyecek. 1990’li yıllardan bu yana organize ettiği uluslararası Forumlar ile tüm dünyada feministlerin ve kadın hakları aktivitelerinin bir araya gelip önemli tartışmalar yürütmelerine ve politika oluşturmalarına olanak veren AWID, 12. Forumunu İstanbul’da düzenliyor. AWID, Nisan 2012’de gerçekleştireceği bu Forumunun ana temasını uluslararası kadın hareketinden kadınlar ile yaptığı değerlendirmeler sonucunda "Kadın Hakları ve Adaleti Geliştirmek için Ekonomik Gücü Dönüştürme" olarak belirledi. Dünyadaki kadın hareketlerinin çalışmalar yürüttüğü farklı alanları da kapsaması hedeflenen Foruma tüm kıtalardan 2000'den fazla kadının katılması hedefleniyor. Forumda ana oturumlar, atölyeler, konferanslar, atölye çalışmaları ile özel bir yere sahip sanatsal ve kültürel performanslar olacak.


Başlangıcından bu yana AWID Forumları, dünya genelindeki feminist hareketlerin ve kadın hareketlerinin politika ve deneyimlerini paylaşabilmeleri, ortak politika ve mücadele alanları yaratabilmeleri acısından önemli bir buluşma noktası oldu. Biz Türkiye Planlama Komitesi olarak, Türkiye'de gerçekleşecek Forumu, Türkiye'den feminist grupları, kadın hareketi bileşenlerini ve kadın çalışmaları yürüten kesimleri ortaklaştıracak ve bu ortaklığı öne çıkaracak politikaları üretip hayata geçirebileceğimiz önemli bir alan olarak görüyoruz. Forum’un Türkiye kadın hareketini ve dünyanın her kıtasından Foruma katılacak olan kadınla buluşturma olanağı tanıması acısından büyük bir katkıda bulunacağına inanıyoruz.


Forum'a katılmanın belli yolları var. Bunlardan birincisi herhangi bir etkinlikle katılmak. İkincisi ise etkinlik yapmadan yalnızca katılımcı olarak katılmak. Herhangi bir etkinlik yapmak isteyen kişi, grup veya örgütlerin maddi destek almak için 27 Mayıs 2011 tarihine kadar AWID’e başvurması gerekiyor.


Sizlerden ricamız, ayrıntılı bilgileri ekte ve aşağıdaki linklerde bulunan Türkçe çağrı metnini ve başvuru belgesini çevrenizde ilgili olabileceğini düşündüğünüz kişi veya örgütlere iletmeniz.


Son başvuru tarihi 27 Mayıs olduğu için oldukça az zaman kaldı ve Türkiye’den mümkün olduğunca katılımın yüksek olabilmesi ve daha çok kadına ulaşmak için desteğinize ihtiyacımız var.


Forumla ilgili Türkçe sayfa için:


http://www.forum.awid.org/forum12/tr/


http://www.forum.awid.org/forum12/tr/oturum-duzenleme-cagrisi/oneri-iletin/


Ayrıntılı bilgi için AWID ana sayfa: www.awid.org


Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.


Sevgiler…”



ARAŞTIRAN: Coşkun ERÜZ: TEMA TRABZON TEMSİLCİLİĞİ

Hiç yorum yok: